Vuurzee Cuvée de Prestige – De Goede en de Stoute
- Sprankelend brut bier met champagnegist
- Handgeplukte Pinot Noir-druiven uit eigen wijngaard
- Gastronomische drank met verfijnde bubbels en complexe smaak
Vuurzee Cuvée de Prestige van De Goede & De Stoute is een elegant, sprankelend brut bier, gebrouwen met champagnegist en handgeplukte pinot noir-druiven uit eigen wijngaard in Nederland. Het resultaat is een gastronomische drank met verfijnde bubbels, fruitige tonen en een complexe smaak.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage8.5%
- ProducentDe Goede en de Stoute
- Land van herkomstNederland
- Serveer temperatuur8 - 10 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
- Bevat gluten
Nederland
Nederland, niet het eerste land waar je aan denkt bij wijn. Toch kent Nederland een lange geschiedenis in wijn, zo gaat dit zelf terug tot de Romeinen. In de afgelopen jaren heeft de Nederlandse wijnindustrie flinke stappen gemaakt.
Nederland heeft verschillende wijnregio’s verspreid over ons kleine landje. De belangrijkste regio’s zijn te vinden in Zuid-Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland.
Door de verschuiving van het klimaat kunnen ook de bekendere druivenrassen uit warme landen hier in Nederland groeien. Maar één ding is zeker, we mogen trots zijn op onze kwaliteiten en ambacht.
Extra informatie
Vuurzee Cuvée de Prestige - De Goede en de Stoute
De Goede & De Stoute is een Nederlands bourgondisch huis, geïnspireerd door de hertogen Filips de Goede en Karel de Stoute. Zij streven ernaar om dranken te creëren die een plek verdienen aan de haute cuisine tafel, waar kwaliteit en beleving samenkomen. Met Vuurzee hebben ze een uniek brut bier ontwikkeld dat een waardig alternatief biedt voor mousserende wijnen.Vinificatie
Vuurzee wordt gebrouwen met champagnegist en handgeplukte pinot noir-druiven uit de eigen wijngaard. Na een hoofdvergisting van vijf weken ondergaat het bier een flesvergisting van minimaal vier maanden bij 11 graden Celsius. Deze rijping zorgt voor een verfijnde mousse en een complexe smaakontwikkeling.Drinken bij
Vuurzee is veelzijdig inzetbaar: als aperitief, bij een amuse of als begeleider van diverse culinaire gerechten. Het past uitstekend bij delicatessen zoals kaviaar, oesters, coquilles, gerookte zalm, foie gras, gerookte wagyu en Ibérico ham. Serveer Vuurzee bij voorkeur op ongeveer 8 graden Celsius in een wijnglas of open flûte.Proefnotitie
In de neus biedt Vuurzee tonen van citrusvruchten en banaan. Het bier heeft een licht lactisch karakter, is zacht en romig van textuur en heeft aangename bitters door de tannines van de Pinot Noir-druiven.Houdbaarheid
Dankzij de flesrijping blijft Vuurzee zich in smaak ontwikkelen en kan het, net als een goede wijn, langere tijd bewaard worden. De gist op de fles zorgt ervoor dat het bier zachter van smaak wordt en minder scherpe tonen heeft. Het laatste glas kan hierdoor wat troebel zijn.Onderscheidingen
- Brussels Beer Challenge 2024: Gold
- World Beer Awards 2022: Country Winner - Speciality Beer - Brut Beers
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.