Von Der Mark-Walter Triple G Weissburgunder-Chardonnay
- Rijke, romige blend van weissburgunder en chardonnay
- Gerijpt in (deels nieuwe) eikenhouten vaten
- Exclusieve botteling; slechts beperkt beschikbaar!
Eikengerijpte, volle witte wijn met een verleidelijke geur van gekonfijte citroen, perzik, abrikoos, vanille en geroosterde noten. Krachtig van smaak met rijp citrusfruit, roomzachte vulling en milde zuren. De afdronk is lang met brioche en gebrande boter. Ideaal om solo van te genieten. Ook fraai bij gebakken schol met lentegroenten, risotto met zeevruchten of salade met geroosterde pompoen en amandelen.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentWeingut Jürgen von der Mark
- Land van herkomstDuitsland
- StreekBaden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Bestaat uit
- chardonnay 50%
- Weissburgunder 50%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Duitsland
Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.
De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.
Extra informatie
Von Der Mark-Walter Triple G Weissburgunder-Chardonnay
Houdt u van houtgerijpte Chardonnay? Dan is het zeer waarschijnlijk dat deze Triple G een grote favoriet wordt! Master of Wine Jürgen von der Mark bottelde deze Limited Edition Weissburgunder-Chardonnay speciaal op ons verzoek en overtrof – zoals wel vaker – alle verwachtingen.De druiven voor deze luxe witte wijn oogst Jürgen met zijn kompaan Guido Walter in speciaal geselecteerde wijngaarden in Ortenau, in noordelijk Baden. Met hun zuidelijke expositie en granieten bodems beschikken ze over de perfecte omstandigheden voor weissburgunder en chardonnay van topkwaliteit.
Om voor een zo groot mogelijke smaakconcentratie te zorgen, houdt Jürgen de opbrengsten laag. Na de oogst vergist en rijpt hij de wijn gedurende vijftien maanden in eikenhouten vaten (228-500L), waarvan een derde nieuw en de rest gebruikt. Dit zorgt voor een fraaie balans tussen fruitexpressie en een verleidelijke eikentoets. Conform zijn pure werkwijze bottelt Jürgen de wijn met slechts een lichte filtering en nauwelijks toegevoegd sulfiet.
Het resultaat is verbluffend. De Triple G heeft alles wat je verwacht van een witte wijn van hoog niveau. Hij is weelderig en vol, met tonen van citrus, rijp steenfruit, vanille, toast en gebrande noten. En de naam? Die staat voor Ganz Großes Gewächs. Een dikke vette knipoog naar de prestigieuze Duitse wijnclub VDP, waar Jürgen zelf geen lid van is.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.