Ventisei Vino Nobile di Montepulciano
- Biologische blend van overwegend sangiovese
- Terroirgetypeerd, elegant en sappig
- Nu al heerlijk, bijvoorbeeld bij ossobuco
Sappige, licht kruidige rode wijn met een verfijnde geur van rode kers, pruim, kruidnagel en jeneverbes. De stijl is elegant met opwekkende zuren en fijne tannines. Aanhoudende afdronk met nuances van toast en peper. Past mooi bij diverse Italiaanse klassiekers, zoals gnocchi met gestoofd lamsvlees, ossobuco of linguine met spinazie, pompoen en ricotta.
Kenmerken
- Jaargang2017
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14%
- ProducentVentisei
- Land van herkomstItalië
- StreekToscane
- Serveer temperatuur17 - 19 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch | Vegan
- Aantal in doos6
Bestaat uit
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Wijnspijssuggestie
Sappige, licht kruidige rode wijn, die mooi past bij diverse Italiaanse klassiekers, zoals gnocchi met gestoofd lamsvlees, ossobuco of linguine met spinazie, pompoen en ricotta.Extra informatie
Het klassieke Avignonesi geldt als een van de grote namen van Italië. Met de komst van de in België geboren Virginie Saverys, die het wijngoed in 2009 overnam, waait er een nieuwe wind op het domein. Ze zet sterk in op kwaliteit, omdat ze gelooft dat Montepulciano ten onrechte een vaak over het hoofd geziene Toscaanse appellatie is.Inmiddels krijgt ze versterking van haar jonge en getalenteerde dochter, Eline Aloy. Op haar 26e opende ze een wijnbar in Antwerpen. Intussen kwam ze regelmatig in Montepulciano, waar ze de verleiding niet kon weerstaan haar eerste eigen wijnen te maken. En zo werd Ventisei (Italiaans voor zesentwintig) geboren.
De Vino Nobile maakt Eline van overwegend sangiovese met een heel klein beetje merlot en cabernet sauvignon, afkomstig van diverse biologisch bewerkte percelen. De druiven van deze percelen vergist en rijpt ze apart voor optimale terroirexpressie. Pas na de rijping blendt ze de verschillende vaten.
Het resultaat is een pure, elegante en harmonieuze Vino Nobile, met tonen van kersen, bessen en specerijen en een sappige, zijdezachte smaak. Zelf vergelijkt Eline de wijn met 'De Kus' van Gustav Klimt en 'Go breaking my heart' van Elton John. Of de wijn inderdaad deze associaties oproept, laten we aan u om te beoordelen. Over de kwaliteit kunnen we echter unaniem zijn. Die is fantastisch in deze prijsklasse.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.