Urmeneta Carmenère

Helaas kunnen we dit artikel niet meer leveren. 

Een goed alternatief is de Anakena Carmenere. We hopen dat we u hiermee mogen overtuigen.

De Urmeneta Carmenère heeft een diep donkerpaarse, bijna zwarte kleur. In de neus frisse aroma’s van donker fruit met daarnaast hints van kruiden, tabak en vanille. Een goed gestructureerde wijn met een zijdezachte smaak en een heerlijke afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

De carmenèredruiven voor deze wijn groeien in Central Valley, het grootste wijngebied van Chili.

Wijnkaartbeschrijving

Diep donkerpaarse kleur met in de smaak frisse aroma's van donker fruit met hints van kruiden, tabak en vanille. Goede structuur, een zijdezachte smaak en een heerlijke afdronk.

Wijnspijssuggestie

Makkelijk te drinken wijn die uitstekend past bij gekruide vleesgerechten, pasta en milde kazen.

Extra informatie

Vina Urmeneta is één van de oudste wijngaarden in Chili opgericht in 1860 door Mr. José Tomas Urmeneta. Hij zag destijds het enorme potentieel van de Chileense bodem en bracht Franse druivensoorten zoals Pinot Noir, Malbec, Merlot, Cabernet, Semillon, Muscatel, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc mee. De wijngaarden liggen in Central Valley, waar zij optimaal profiteren van het Chileense klimaat. De Urmeneta Carmenère heeft een diep donkerpaarse, bijna zwarte kleur. In de neus frissen aroma's van donker fruit met daarnaast hints van kruiden, tabak en vanille. Een goed gestructureerde wijn met een zijdezachte smaak en een heerlijke afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Urmeneta Carmenère” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *