The Old Brick Factory Syrah – Bodegas Piqueras
- Van exclusieve wijngaard met 30 jaar oude stokken
- Hoge ligging zorgt voor langzame, gelijkmatige rijping van de druif
- Indrukwekkend vol, zacht en met lange afdronk
Krachtige, eikengerijpte rode wijn met een intense geur van zwarte bes, braam, pruim, kruidnagel en eiken. De smaak is krachtig en vol met zondoorstoofd fruit, soepele tannines en milde zuren. Tonen van karamel en laurier in de stevige afdronk. Combineert fraai met stevige (vlees)gerechten van de barbecue of grill, wildgebraad met rozemarijn en paddenstoelen of harde oude kazen.
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Wijnspijssuggestie
Krachtige, eikengerijpte rode wijn die fraai combineert met stevige (vlees)gerechten van de barbecue of grill, wildgebraad met rozemarijn en paddenstoelen of harde oude kazen.Extra informatie
De Old Brick Factory Syrah is een indrukwekkende, volle en zijdezachte rode Syrah met negen maanden rijping in nieuwe Frans eikenhouten fusten. Dit is een bijzondere rode wijn van druiven afkomstig van 30 jaar oude syrahstokken in een perceel op ongeveer 800 meter hoogte. Op dit stuk wijngaard stond vroeger een baksteenfabriek; de resten zijn nog duidelijk aanwezig.De druiven worden pas half oktober geplukt, uitzonderlijk laat voor deze Zuid-Spaanse regio. Ze krijgen dan ook alle tijd om perfect rijp te worden, met roomzachte tannines als gevolg. De kenmerkende, kruidige geur van rijpe syrahdruiven in combinatie met de vatrijping is heel verleidelijk.
Door de volle, soepele smaak is deze Syrah heel geschikt buiten de maaltijd om. Hij combineert ook fantastisch met gegrild en gekruid vlees van de barbecue of een kaasplank en stokbrood.
Ellen van Vooren – 4 februari 2023
Een stevige rode wijn, die heel soepel drinkt. Er is veel te proeven.