Sepp Moser Burgenland Organic Zweigelt
- Soepele, niet-houtgerijpte zweigelt
- Aantrekkelijk en karaktervol
- Zacht, fris en evenwichtig
- Lekker bij kalf, lam of rund
Rode wijn uit Oostenrijk, met een pittig aroma van vers rood fruit en een tikje kruidigheid. De smaak is zacht, fris en evenwichtig. Lekker bij verfijnde vleesschotels, bijvoorbeeld met kalfs-, lams- of rundvlees.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12%
- ProducentWeingut Sepp Moser
- Land van herkomstOostenrijk
- StreekNiederösterreich
- HerkomstKremstal
- Serveer temperatuur16 - 18 graden
- AfsluitingSchroefdop
- BijzonderhedenBiologisch | Vegan
- Aantal in doos6
Oostenrijk
Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Door een groot schandaal met anti vries in de jaren tachtig, heeft de reputatie van Oostenrijkse wijn flinke schade opgelopen, maar gelukkig zijn er nu weer veel zeer getalenteerde wijnboeren actief die het imago en de kwaliteit enorm onhoog krikken.
Oostenrijk heeft veel karakteristieke inheemse druivensoorten, die wijnen met een bijzonder eigen karakter opleveren. De belangrijkste witte druivensoorten zijn grüner veltliner, riesling, weissburgunder (= pinot blanc), welsch riesling, neuburger en muskat-ottonel.
Extra informatie
Sepp Moser, zoon van de wijnpionier Lenz Moser, heeft in 2000 de leiding van zijn traditionele Weingut overgdragen aan zijn zoon Nikolaus. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is Nikolaus al een ervaren wijnmaker die eersteklas wijnen produceert. Dat blijkt o.a. uit de Oostenrijkse Gault&Milau-gids waar Sepp Moser tot de beste 35 wijnproducenten wordt gerekend. De wijngaarden liggen in het Kremstal (voornamelijk droge-wittewijnproductie) en de Neusiedlersee (rode en zoete witte wijnen).Moser bewijst met deze soepele, niet-houtgerijpte zweigelt dat Oostenrijk aantrekkelijke en karaktervolle rode wijnen produceert. Eerder verfijnd dan krachtig kan deze wijn ook buiten de maaltijd om worden gedronken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.