Selnia Carmenere
- Dé rode specialiteit van Chili
- Vol van smaak met verleidelijk eiken
- Perfecte wijn voor alledag
Zwoele, soepele rode wijn met een verleidelijke geur van rode kers, bosbes, pruim en munt. Volle smaakaanzet met jammy rood fruit en rijpe, zachte tannines. De finale is zuiver met tonen van toast en karamel. Lekker om los te drinken en te serveren bij gekruide (vlees)gerechten, zoals lamscurry, roergebakken kalf of kip met noedels, of bij harde kazen.
Kenmerken
- Jaargang2020
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentDarwin Vineyards
- Land van herkomstChili
- StreekCentral Valley
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Chili
Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.
Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.
Extra informatie
De carménèredruif geldt als dé rode specialiteit van Chili. Indien in goede handen en met een beperking van het rendement in de wijngaard zijn wij het daar mee eens. Een mooi voorbeeld is deze van Selnia, gemaakt onder verantwoordelijkheid van de Fransman Sébastien Cabaret.
Hij is geboren in Reims en verhuisde met Europese know-how naar Chili, waar hij onder haast paradijselijke omstandigheden wijn maakt. Volop zon, een ruime beschikbaarheid van smeltwater van de Andes in de wijngaard en de nabijheid van de koele oceaan. Met deze elementen speelt hij en maakt zo een voortreffelijke, doordrinkbare Carménère van wijngaarden in Central Valley.
De druiven worden ‘s nachts en in de vroege ochtend geplukt zodat ze koel in de kelder aankomen. De vinificatie is erop gericht om een wijn met fruitrijke aroma’s, een mooie, soepele smaak en een bescheiden alcoholgehalte te realiseren. Voor extra verleidelijkheid in de geur en smaak blijft de wijn korte tijd in contact met eikenhout. Kortom, een zeer geslaagde Chileense rode wijn van een uiterst vakkundige wijnmaker.
Proefnotitie
Jeugdige, robijnrode kleur en een verleidelijke geur van rode kers, bosbes, pruim en munt. Volle smaakaanzet met jammy rood fruit en rijpe, zachte tannines. De finale is zuiver met tonen van toast en karamel.
Drinken bij
Zwoele, soepele rode wijn om los te drinken en te serveren bij gekruide (vlees)gerechten, zoals lamscurry, roergebakken kalf of kip met noedels, of harde kazen.
Houdbaarheid
Snel na de botteling drinken; houdbaar tot 3 à 4 jaar na de oogst.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.