per fles
19,85
19,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Schloss Reinhartshausen Erbacher Schlossberg Riesling Spatlese

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De Schlossberg ligt pal boven Schloss Reinhartshausen en is 6 ha groot. Bijzonder is dat de hele wijngaard eigendom is van Reinhartshausen. De bodem van de Schlossberg bestaat uit zand, leem en löss. Dit is een uitstekende ondergrond voor de Riesling. De term Spätlese komt oorspronkelijk uit de Rheingau en duidt erop dat het in zo’n wijn om extra rijpe druiven gaat die laat geoogst zijn. Deze klassieke Spätlese heeft 8,5% alcohol. Het is een zeer bouquetrijke fruitige wijn met kenmerkende mineraliteit en een edelzoete fijne afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

Direct boven het wijngoed strekt zich de Schlossberg uit: de bodem heeft een zand en lemen structuur met löss bestanddelen.

Wijnkaartbeschrijving

De Riesling van de Schlossberg uit Erbach is bij kenners befaamd vanwege het volfruitige karakter, de mooie mineraliteit en het fijne edelzoet.

Wijnspijssuggestie

Mooie combinatie met kaas en vruchten desserts.

Extra informatie

Op het wijngoed Schloss Reinhartshausen wordt sinds 1337 wijn verbouwd. Prinses Marianne von Preussen had een grote invloed op kasteel Reinhartshausen. De prinses, dochter van de eerste Nederlandse Koning Willem I, nam de bezitting over in 1855. Haar doel was wijnen van hoge kwaliteit te maken en vast te houden aan de traditie van de Rheingau. Zij maakte verder Reinharthausen tot een cultureel centrum. Delen van haar meer dan 600 schilderijen en meubels kunnen vandaag de dag nog bewonderd worden in het kasteel. Reinhartshausen is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden. Er worden geweldige wijnen geproduceerd en deze Riesling Spätlese een voorbeeld. De Schlossberg ligt pal boven Schloss Reinhartshausen en is 6 ha groot. Bijzonder is dat de hele wijngaard eigendom is van Reinhartshausen. De bodem van de Schlossberg bestaat uit zand, leem en löss. Dit is een uitstekende ondergrond voor de Riesling. De term Spätlese komt oorspronkelijk uit de Rheingau en duidt erop dat het in zo'n wijn om extra rijpe druiven gaat die laat geoogst zijn. Deze klassieke Spätlese heeft maar 8,5% alcohol. Het is een zeer bouquetrijke fruitige wijn met kenmerkende mineraliteit en een edelzoete fijne afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schloss Reinhartshausen Erbacher Schlossberg Riesling Spatlese” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *