Sant’Antimo Rosso – Pieri
- Houtgerijpte blend van sangiovese, cabernet en merlot
- Van Brunello-producent Agostina Pieri
- Toegankelijk van smaak én prijs
Italiaanse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden, specerijen en gekonfijt fruit. Dankzij de volle, elegante smaak erg lekker bij fijne pastagerechten, met kalf of vegetarisch.
Bestaat uit
- sangiovese 50%
- cabernet sauvignon 30%
- merlot 20%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Wijnspijssuggestie
Mooie wijn bij fijne pastagerechten, met kalfsvlees of vegetarisch.Extra informatie
Sant'Antimo Rosso
Naast prachtige Brunello en Rosso di Montalcino produceert Francesco Monaci van Azienda Agostina Pieri deze onweerstaanbare rode wijn in het aangrenzende wijngebied Sant'Antimo.De elegantie, frisheid en tonen van rode kersen komen van de sangiovesedruif. Het aantrekkelijke aroma van zwarte bessen en pruimen is afkomstig van de mix met cabernet sauvignon en merlot.
De rijping van ongeveer twaalf maanden in grote eikenhouten fusten van Franse origine geeft de wijn tot slot een mooie ronde, zachte structuur.
Bent u liefhebber van volle, verfijnd kruidige Toscaanse rode wijn, dan is Francesco’s Sant’Antimo er één om niet te missen. Drink deze heerlijke Sangioveseblend bij zo’n beetje alles uit de Italiaanse keuken, van pasta’s en pizza’s tot gerechten met paddenstoelen of lamsvlees, tot diverse gedroogde vleeswaren en kaasjes.
Drinken bij
Mooie wijn bij fijne pastagerechten, met kalfsvlees of vegetarisch.
Proefnotitie
Helderrood van kleur en verfijnd kruidig van geur, met nuances van specerijen en gekonfijt fruit. De smaak zet vol, rond en elegant in en eindigt aromatisch, met milde tannine.
Houdbaarheid
Op dronk vanaf twee à drie jaar na de oogst; gemakkelijk tot vijf jaar houdbaar.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.