Salcheto Chianti Biskero
Gemaakt van sangiovese, canaiolo, mammolo en merlot
Kruidig en soepel dankzij subtiele eikeninvloed
Heerlijk bij pizza, pasta of gebraden kip
Italiaanse, helderrode wijn met een kruidige geur en nuances van jam en gebrande tonen. De smaak is soepel, zacht en fris. Heerlijk bij milde pasta, gevogelte of konijn uit de oven.
Bestaat uit
- sangiovese 85%
- Cabaiolo 8%
- Mammolo 7%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Salcheto Chianti Biskero
Zelfs de instapwijn van Michele Manelli's prestigieuze Toscaanse Vino Nobile-huis Salcheto is van hoog niveau. Deze Biskero is een superlekkere Chianti met veel fruit, souplesse en een prachtige Sangiovese-expressie.Naast de wijngaarden in Vino Nobile di Montepulciano heeft Salcheto enkele hectaren wijngaard buiten Montepulciano voor de productie van Chianti. Ook deze wijn heeft recht op de hoogste kwaliteitsklasse DOCG. De gebruikte druivenrassen zijn sangiovese (85%), canaiolo, mammolo en merlot. De wijngaarden worden volledig biologisch bewerkt.
Na de vergisting rijpt een derde deel van de Chianti voor vier maanden in 300-literfusten van Amerikaans eiken. Dit geeft een kruidige touch en wat meer rondeur, zonder af te doen aan de pure fruitigheid van de wijn. De Biskero is dan ook heerlijk om solo te drinken en past ook fantastisch bij bijvoorbeeld pizza, pasta of gebraden kip.
Drinken bij
Heerlijk bij milde pasta, gevogelte of bijvoorbeeld konijn uit de oven.Proefnotitie
Helderrood van kleur en kruidig van geur, met nuances van jam en gebrande tonen. De smaak is soepel, zacht en fris, met een kruidig fruitige afdronk en lichte tannine.Houdbaarheid
Op dronk vanaf twee jaar en houdbaar tot zeker vier jaar na de oogst.Onderscheidingen
- JamesSuckling.com - april 2024: 91/100 punten | Medium-bodied, crunchy and firm
- Perswijn - oktober 2024: 15/20 Goed tot Zeer goed | Elegant en lichtvoetig
- WineEnthusiast.com | Danielle Callegari – september 2024 | 92/100 punten | A very fine example
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.