Rosso di Montalcino – Pieri
- Een van de meest gezochte wijnen uit Montalcino
- Wijnmaker behoort tot de top van de regio
- Toegankelijk en soepel
- Geeft veel duurdere brunello’s het nakijken
Verfijnde rode wijn uit Italië, met geurnuances van zacht rood fruit, licht getoast eiken en kruiden. Elegant en zacht van smaak. Heerlijk bij gevogelte zoals parelhoen of kalfsvlees.
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Rosso di MontalcinoIn 1991 startte Agostina Pieri's zoon Francesco Monaci met wijnbouw. Hij kocht wijngaarden, beplant met sangiovese grosso, bij Castelnuovo dell'Abate: een klein middeleeuws dorpje in het zuidoostelijk deel van Montalcino. Binnen enkele oogsten stond Francesco aan de top van de regio en behaalde (als eerste van de DOC Rosso di Montalcino) de felbegeerde drie glaasjes in de Gambero Rosso.
Sindsdien behoort de rosso van Pieri tot de meest gezochte wijnen uit Montalcino. Francesco is een fervent aanhanger van een toegankelijke en soepele wijnstijl. Gecombineerd met een perfecte rijpheid van zijn handgeplukte sangiovese van laag rendementstokken, durven we te stellen dat menige - veel duurdere - brunello het nakijken heeft.
Drinken bij
Heerlijk bij gevogelte, bijvoorbeeld parelhoen, of kalfsgerechten.
Proefnotitie
Verfijnde rode wijn met nuances van zacht rood fruit, licht getoast eiken en kruiden. De zachte, ronde smaak met elegante tannine blijft lang nahangen.
Houdbaarheid
Op dronk vanaf drie jaar; goed houdbaar tot zeven jaar na de oogst.
Onderscheidingen
JamesSuckling.com - augustus 2023: 90/100 punten | Fine tannins, and crunchy acidity
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.