Raúl Perez La Vizcaína Las Gundiñas
- Van de legendarische Raúl Pérez
- De meest fruitige en toegankelijke La Vizcaína
- Een gastronomische wijn bij uitstek
Krachtige, gastronomische rode wijn met verfijnde aroma’s van blauwe bes, kers en laurier. Krachtig en vol in smaak met een levendige frisheid en stevige, rijpe tannine. De afdronk is aanhoudend. Combineert bijvoorbeeld mooi met stevige (wild)gerechten en bereidingen met paddenstoelen.
Kenmerken
- Jaargang2019
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentBodegas Raúl Pérez
- Land van herkomstSpanje
- StreekCastilla y León
- HerkomstBierzo
- Serveer temperatuur10 - 12 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Extra informatie
Raúl Perez La Vizcaína Las Gundiñas
Hoewel Raúl Pérez wijnen maakt in diverse delen van Spanje en bijvoorbeeld ook in Portugal en Zuid-Afrika, is zijn naam toch wel het meest verbonden met de noordwestelijke Spaanse streek Bierzo. Hier is hij niet alleen geboren, Raúl is ook een van de belangrijke pioniers die het bijzondere terroir van deze regio op de internationale wijnkaart zette.Een van Raúls projecten in zijn geboortedorp Valtuille de Abajo is de bijzondere serie La Vizcaína-wijnen, gewijd aan de oude crus rondom het dorp. Las Gundiñas is er een van. De stokken in deze 2,2 hectaren tellende wijngaard zijn meer dan honderd jaar oud. De bodems van kalk en klei zijn beplant met mencia, bastardo, garnacha tintorera en doña blanca.
Raúl oogst de druiven wanneer de afzonderlijke rassen optimaal rijp zijn. Eenmaal geplukt, vergisten de druiventrossen in foeders. Er volgt een vrij lange schilinweking van 30-60 dagen en een jaar rijping in gebruikte vaten. Tot slot bottelt Raúl de wijn zonder filteren of klaren – dus er kan iets aan sediment in de fles achterblijven.
Doordat Las Gundiñas een vrij rijke, vruchtbare bodem heeft, is deze wijn meestal de meest toegankelijke en fruitige van de La Vizcaína-wijnen. De structuur is krachtig, terwijl de afdronk een tikje aards is. Een prachtige, gastronomische wijn om in te zetten aan tafel, bijvoorbeeld bij stevige vleesgerechten.
Drinken bij
Krachtige, gastronomische rode wijn die bijvoorbeeld mooi combineert met stevige (wild)gerechten en bereidingen met paddenstoelen.Proefnotitie
Granaatrood gekleurde wijn met verfijnde aroma's van blauwe bes, kers en laurier. Krachtig en vol in smaak met een levendige frisheid en stevige, rijpe tannine. De afdronk is aanhoudend.Houdbaarheid
Op dronk vanaf 3 jaar na de oogst en daarna ten minste 5 jaar houdbaar.Onderscheidingen
- JancisRobinson.com | Jancis Robinson MW - oktober 2024: 16+/20| Concentrated fruit
- Tim Atkin MW - Bierzo Top 100 2024: 93/100 punten | An immediately approachable wine
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.