Quinta da Romaneira Douro Dona Clara
- Van prestigieus huis Quinta da Romaneira
- Modern, soepel, verleidelijk en houtgerijpt
- Nu heerlijk en nog tien jaar te bewaren
Diep robijnrode wijn met een verleidelijke geur van pruim, blauwe bes, cacao, kruidnagel en peper. De smaak is krachtig en vol met zondoorstoofd fruit, evenwichtige zuren en gepolijste tannines. Lange afdronk met nuances van fraai eiken en cacao. Prachtig bij gegrilde ribeye met zwarte pasta, chili con/sin carne of couscous met oregano, shiitakes en gegrilde groente.
Lekker bij
Bestaat uit
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Portugal
Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.
Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.
Wijnkaartbeschrijving
Diep robijnrode wijn met een verleidelijke geur van pruim, blauwe bes, cacao, kruidnagel en peper. De smaak is krachtig en vol met zondoorstoofd fruit, evenwichtige zuren en gepolijste tannines.Wijnspijssuggestie
Mondvullende rode wijn om bij uitstek te combineren met stevige gerechten. Prachtig bij gegrilde ribeye met zwarte pasta, chili con/sin carne of couscous met oregano, shiitakes en gegrilde groente.Extra informatie
Quinta da Romaneira Douro Dona Clara
Bordeaux- en Douro-expert Christian Seely is ervan overtuigd dat de Douro wijnen kan voortbrengen die een plek verdienen tussen de grote wijnen der aarde wat kwaliteit en bewaarpotentieel betreft. De Douro hoort wat hem betreft zonder meer thuis in het rijtje Bordeaux, Bourgogne, Rhône en Piemonte. En hij kan het weten, want naast dat Seely Quinta da Romaneira aanstuurt, staat hij aan het roer van onder meer Château Pichon Baron in Bordeaux en die andere Douro-referentie, Quinta do Noval.Op Quinta da Romaneira beschikken Seely en wijnmaker Carlos Agrellos over het allerbeste terroir. Hun 86 hectaren aan steile terraswijngaarden strekken zich maar liefst drie kilometer uit langs de majestueuze Douro-rivier. De wijngaarden zijn stuk voor stuk gekwalificeerd als klasse A, de hoogst mogelijke classificatie in de Douro.
Hier oogst het duo de touriga nacional, touriga franca, tinta roriz en tinto cão, die gezamenlijk de assemblage vormen voor de Dona Clara. Na de pluk vergisten de druiven in roestvrijstalen, temperatuurgecontroleerde tanks. Eenmaal vergist rijpt de wijn tien maanden in houten vaten, waarvan een klein deel nieuw Frans eiken.
Het resulteert in een prachtige, moderne rode Douro met puur fruit en fraai eiken. Hij is soepel en mondvullend, met tonen van donker fruit, specerijen, cacao en eiken. Een intense, verleidelijke wijn, die nu heerlijk en ook nog gemakkelijk tien jaar te bewaren is.
Drinken bij
Mondvullende rode wijn om bij uitstek te combineren met stevige gerechten. Prachtig bij gegrilde ribeye met zwarte pasta, chili con/sin carne of couscous met oregano, shiitakes en gegrilde groente.
Proefnotitie
Diep robijnrode wijn met een verleidelijke geur van pruim, blauwe bes, cacao, kruidnagel en peper. De smaak is krachtig en vol met zondoorstoofd fruit, evenwichtige zuren en gepolijste tannines. Lange afdronk met nuances van fraai eiken en cacao.
Houdbaarheid
Op z’n mooist tussen 4 en 10 jaar na de oogst.
Onderscheidingen
Perswijn - juni 2024: 16/20| Intens
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.