Portium Cava Brut
Een perfect alternatief voor Champagne! De fijne bubbels en de volle smaak, gecombineerd met frisse zuren, maken van deze cava een heerlijk aperitief.
Heerlijk als aperitief of bij vis, schelp- en schaaldieren.
Bestaat uit
- macabeo 42%
- xarel-lo 16%
- chardonnay 37%
- pinot noir 5%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Wijnkaartbeschrijving
De Cava heeft een bleke gele kleur met aroma's van wit fruit, zoals appel. In de mond droog en een plezierige zuurheid.Wijnspijssuggestie
Heerlijk als aperitief of bij vis, schelp- en schaaldieren.Extra informatie
Domein
Portium is gelegen in het hart van de Penedès regio, 40 km ten zuiden van Barcelona. De 100 ha wijngaarden liggen beschermd achter het Montserrat-gebergte en genieten een Mediterraan zeeklimaat. De ideale omstandigheden voor kwaliteitswijnen!Het domein is opgericht in 1985 en heeft met zijn wijnen ontzettend veel bekendheid en populariteit verworven in Spanje, net als in de rest van Europa!
Bodem
De bodem bestaat uit kalk en klei met een goede drainage.
Expositie
De wijngaarden hebben een zuidoostelijke expositie op een hoogte van 200-500 meter boven zeeniveau.
Leeftijd
De leeftijd van de wijnstokken varieert van 8 tot 50 jaar.
Opbrengst
450.000 flessen per jaar.
Oogst
De druiven worden geoogst als ze optimaal rijp zijn, maar wel nog de nodige zuurgraad bevatten. De periode kan per druivenras verschillen, maar gebeurt zeker tussen eind augustus en eind september.
Vinificatie
De druiven worden heel zacht geperst en daarna volgt de fermentatie in september onder een constante temperatuur van 15 graden. De coupage en botteling vindt plaats in de winterperiode.De 2e fermentatie in de fles neemt anderhalve maand in beslag onder een constante temperatuur van 16 graden. Hierna blijven de flessen gedurende 2 jaar in horizontale positie in de kelders rusten.
Lekker bij
Heerlijk als aperitief of bij vis, schelp- en schaaldieren.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.