per fles
34,85
34,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Penfolds Cellar Reserve, Merlot

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Penfolds wordt gezien als de Top van Australische wijn. Peter Gago, de chef wijnmaker maakt onder de aanduiding ‘Cellar Reserve’ wijnen voor de gastronomie, uitsluitend in de beste jaren en altijd met beperkte oplagen. De druiven voor de Merlot staan in Glenbrook Park in de Adelaide Hills. De rijpe druiven werden na de oogst in open vaten gevinifieerd, waarna lagering volgde voor 16 maanden. De wijn is karmozijnrood en heeft een intens bouquet met geuren van rijp fruit en jam. De smaak ik vol en fluwelig met zoete tannines op de afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

Glenbrook Park.

Wijnkaartbeschrijving

Zeer weelderige Australische Merlot van het befaamde huis Penfolds.

Wijnspijssuggestie

Dinerwijn voor bij gelakte barbarie eend en reebiefstuk.

Extra informatie

De historie van Penfolds is begonnen in 1844 toen de jonge Engelse dokter Penfold en zijn vrouw Mary het Magill Estate in de heuvels van Adelaide kochten om er wijn te maken als medicijn tegen bloedarmoede. Vandaag de dag is Penfolds het vlaggenschip van de Australische wijn. De veelgeroemde rode Penfolds Grange, ontwikkeld door wijnmaker Max Schubert, is zelfs een nationaal icoon. Dat geldt ook voor de witte Yattarna. Samen hebben deze wijnen de standaard gezet voor een wijnmaakproces waarin kennis, geduld en toewijding leiden tot uitzonderlijke en topkwaliteit. De grote naam achter Penfolds is nu Peter Gag, een wijnmaker met sterstatus. Naast de 'Icon Wines' Grange en Yattarne omvat het portfolio van Penfolds 'Luxury Wines', 'Bin Wines' en nu dus ook 'Cellar Reserves'. Peter Gago wil onder deze aanduiding van 'Cellar Reserve' wijnen maken voor de gastronomie, uitsluitend in de beste jaren en altijd met beperkte oplagen. Deze Merlot werd bijvoorbeeld maar een keer eerder gemaakt, namelijk in 1993. De druiven staan in Glenbrook Park in de Adelaide Hills. De rijpe druiven werden na de oogst in open vaten gevinifieerd. De jonge wijn werd daarna in gebruikte Franse eiken vaten gelagerd voor 16 maanden (onngeveer even lang als grote Bordeaux). De wijn is karmozijnrood en heeft een intens bouquet met geuren van rijp fruit en jam. De smaak is vol en fluwelig met zoete tannines op de afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Penfolds Cellar Reserve, Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *