Paxa Winery Chianti
- Door Marco Bernabei, beroemde Toscane-adviseur
- Blend van sangiovese met een beetje cabernet en merlot
- Lekker zo, ook perfect bij pizza of pasta
Toegankelijke, licht kruidige rode wijn met een subtiele geur van kers, aalbes, pruim, kruidnagel en mokka. De smaak is vol en sappig met rood fruit, opwekkende zuren en poederige tannines. Soepele afdronk met toast en laurier. Lekker om te drinken bij de borrel of de dagelijkse dis. Lekker bij pizza met salami, linguine met spinazie, pompoen en ricotta of risotto met artisjokken, spekjes en walnoten.
Bestaat uit
- sangiovese 85%
- cabernet sauvignon 8%
- merlot 7%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Paxa Winery Chianti
Betaalbare Chianti is niet moeilijk te vinden – er wordt meer dan voldoende geproduceerd. Goéde betaalbare Chianti vinden is een andere discussie. Veel van de generieke Chianti-productie is niet van overtuigende kwaliteit. Deze Chianti van Paxa wist ons aangenaam te verrassen.
Het wijnhuis, dat z’n naam ontleent aan de Etruskische wijngod (Fufluns Pacha), maakt wijnen in het gebied dat eens het rijk der Etrusken was: Toscane, Latium en Umbrië. De wijnmaker is Marco Bernabei, zoon van de beroemde wijnconsultant Franco Bernabei en zelf inmiddels ook een gerespecteerd adviseur. Het wijnvak is hem met de paplepel ingegoten, evenals de overtuiging dat wijn jaar in jaar uit een consistente kwaliteit moet hebben.
Deze soepele, rijpe Chianti maakt hij van de Toscaanse oerdruif sangiovese, aangevuld met 15% cabernet en merlot. De druiven komen uit diverse zonnige wijngaarden in het Chiantigebied, gelegen op een hoogte van 250 meter. Eenmaal optimaal rijp geoogst, worden de druiven apart gevinifieerd.
Na de vergisting en persing rijpen de wijnen zo’n negen maanden, deels in roestvrijstalen tanks, deels in houten vaten. Tot slot worden de verschillende cuves geassembleerd en gebotteld. Het resultaat is een fraaie, toegankelijke Chianti, met een sappige, fruitige en verleidelijke smaak dankzij goed gedoseerd eiken. Heerlijk Toscaans rood, voor een opvallend scherpe prijs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.