per fles
23,60
22,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Pascal Jolivet Sancerre Blanc, “Les Caillottes”

Les Caillottes is een single vineyard Sancerre. Gemaakt van 40 jaar oude stokken. Door de kwaliteitslat hoog te leggen is Jolivet in staat zeer natuurzuivere wijnen te maken. Werken met natuurlijke gistcellen, de tijd nemen om de vinificatie te voltooien en de jonge wijn 4 à 6 maanden op de droesem laten rusten. Zo ontstaat deze geconcentreerde wijn met een zweem van groen. Fris intens aroma van citrus en groene tonen. Krachtig van smaak en met een minerale afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Les Caillottes ligt op de zuidelijke hellingen bovenaan in het dorp Bué-en-Sancerre in het gebied met de naam "la Plante dès Prés". Dit gebied wordt beschouwd als één van de beste terroirs van S

Wijnkaartbeschrijving

Een verfijnde, delicaat droge wijn met de mooie, mineralige aroma's die typerend zijn voor het terroir in Sancerre.

Wijnspijssuggestie

Past goed bij fruits de mer, visgerechten, wit vleesgerechten en witschimmel geitenkazen.

Extra informatie

Pascal Jolivet groeide op als zoon van de keldermeester van Château de Tracy in Pouilly Fumé, het wijngebied gelegen tegenover Sancerre. Al vroeg was duidelijk dat Pascal ook een wijnman zou worden. Hij de ambitie zelf zijn eigen weg te gaan. Met zijn opgedane kennis van wijnmaken wilde hij zijn eigen wijnmakerij stichten. In 1987 ontstond zo het huis Pascal Jolivet. Pascal Jolivet's filosofie is uitsluitend goed gerijpte druiven te verwerken en bij de vinificatie de natuur zijn eigen weg te laten gaan. De natuurlijke gistcellen van de druiven doen het werk. "Les Caillottes" ligt op de zuidelijke hellingen bovenaan in het dorp Bué-en-Sancerre in het gebied met de naam "La Plante dès Prés". Dit gebied wordt beschouwd als één van de beste terroirs van Sancerre. De bodem bestaat uit kalksteen. De wijnstokken in Les Caillottes hebben een leeftijd van 40 jaar. Na de vinificatie rust de jonge wijn dan nog 4 à 6 maanden op de droesem, waardoor meer finesse en complexiteit ontstaat. Geconcentreerde wijn met een zweem van groen. Fris intens aroma van citrus en groene tonen. Krachtig van smaak en met een minerale afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pascal Jolivet Sancerre Blanc, “Les Caillottes”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *