per fles
€ 26,95
24,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Palliser Estate Pinot Noir

  • Prachtige, elegante Nieuw-Zeelandse rode wijn
  • Uit Martinborough, hét gebied voor Pinot Noir
  • Van een van de pioniers van de streek
  • Nu heerlijk, maar ook nog zo’n vijf jaar te bewaren

Pure, elegante stijl Pinot Noir. Subtiel en complex met aroma’s van rijpe bosaardbei, kers, kreupelhout en vanille. De smaak is heel verleidelijk en soepel met milde tannine en een fijne zuurgraad. Ideaal om zo te drinken, of te combineren met lam, gevogelte of rood vlees.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Extra informatie

Palliser Estate Pinot Noir

‘One of Martinborough’s finest exponents, I think Palliser Estate deserve as much attention as the likes of Ata Rangi and Martinborough Vineyard because these wines deliver time and time again.’ – The Wine Advocate

Martinborough is voor Pinot Noir wat Marlborough is voor Sauvignon Blanc. De streek wordt, samen met Central Otago, gezien als dé Pinot Noir-streek van Nieuw-Zeeland. De productie in Martinborough mag dan – zelfs voor Nieuw-Zeelandse begrippen – minuscuul zijn, de kwaliteit is er onverdeeld hoog.

De omstandigheden in Martinborough, gelegen in het zuiden van het Noordereiland, zijn zeer geschikt voor pinot noir. De streek kent een koel klimaat, met een lang en zonnig groeiseizoen. Hierdoor worden de druiven optimaal rijp met behoud van een mooie natuurlijke zuurgraad. De arme, waterdoorlatende grindbodems zijn perfect voor Pinot Noir van excellente kwaliteit.

Palliser Estate was een van de eerste domeinen om zich te vestigen in de streek, in 1984. Vandaag de dag bestaat het wijngoed uit zo’n 72 hectare, verdeeld over zeven wijngaarden op het Martinborough Terrace, dat geroemd wordt om z’n prachtige terroir.

De Palliser Estate Pinot Noir wordt gemaakt van vijf tot achttien jaar oude stokken. De wijn vergist met natuurlijke gisten en rijpt ongeveer een jaar in houten vaten, waarvan een kwart nieuw is. Dit resulteert in een delicate, maar gestructureerde Pinot, die nu al heerlijk is, maar ook makkelijk nog tien jaar bewaard kan worden. Ideaal bij gevogelte, lam of rood vlees.

Drinken bij
Pure, elegante stijl Pinot Noir om zo te drinken, of te combineren met lam, gevogelte of rood vlees.

Proefnotitie
Lichte robijnrode kleur. Subtiel en complex met aroma’s van rijpe bosaardbei, kers, kreupelhout en vanille. De smaak is heel verleidelijk en soepel met milde tannine en een fijne zuurgraad. Verfijnd en aanhoudend in de finale.

Houdbaarheid
Nu op dronk, ten minste houdbaar tot acht à tien jaar na de oogst.

Onderscheidingen

  • Vinous | Rebecca Gibb MW – mei 2024: 89/100 punten | It's very easy to enjoy

  • Perswijn - februari 2023: 16/20 punten | Goed tot zeer goed | Mooi fruit, sappig, fijne tannine


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Palliser Estate Pinot Noir” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *