Palliser Estate Pencarrow Sauvignon Blanc
- Uit het kleine kwaliteitsgebied Martinborough
- Van top-estate Palliser op het Noordereiland
- Perfecte aperitiefwijn, expressief en spatzuiver
Intens geurende, droge witte wijn met aroma’s van grapefruit, passievrucht en groene kruiden. Puur, knisperend fris en fijn van textuur. Levendig en mooi fruitig in de finale. Perfect als aperitief en borrelwijn, of om te combineren met lichte vis- en groentegerechten.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12.5%
- ProducentPalliser Estate
- Land van herkomstNieuw-Zeeland
- StreekMartinborough
- Serveer temperatuur7 - 9 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.
Extra informatie
Palliser Estate Pencarrow Sauvignon Blanc
De Pencarrow Sauvignon komt uit de kelder van Palliser Estate, een van de uitstekende domeinen van Nieuw-Zeeland. Wijnmaker Guy MacMaster gebruikt eersteklas druiven uit biologisch bewerkte wijngaarden. Ze produceren een ronde en verleidelijke witte wijn, uiteraard in de kenmerkende, spatzuivere en expressieve stijl van dit relatief jonge en hypermoderne wijnland.De wijngaarden liggen in Martinborough, het zuidelijkste wijngebied op het Noordereiland. Door de ligging is het hier net even wat warmer dan in het bekende Marlborough dat op het Zuidereiland ligt. Dat proef je terug in de wijnen. Zo ook in de Pencarrow, die rijp en intens van smaak is. De topwijnen van Palliser rijpen op de gistcellen (‘sur lie’) met een regelmatige bâtonnage (het rondroeren van de wijn en gist).
Voor de Pencarrow Sauvignon past Guy MacMaster deze techniek ook toe, maar beperkt hij de duur tot 3 maanden. Hierdoor krijgt de wijn een lekkere sappige smaak, terwijl de prachtige geurintensiteit behouden blijft. Een aanwinst in ons assortiment!
Drinken bij
Perfect als aperitief en borrelwijn, of om te combineren met lichte vis- en groentegerechten.
Proefnotitie
Intens geurende, droge witte wijn met aroma’s van grapefruit, passievrucht en groene kruiden. Puur, knisperend fris en fijn van textuur. Levendig en mooi fruitig in de finale.
Houdbaarheid
Nu drinken; ten minste houdbaar tot drie jaar na de oogst.
Onderscheidingen
De Grote Hamersma - mei 2024: 8.5 | Onmiskenbaar sauvignon, onmiskenbaar Nieuw-Zeelands
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.