Palliser Estate Chardonnay
- Luxe, houtgerijpte Nieuw-Zeelandse Chardonnay
- Rijk en romig, maar ook energiek en verfijnd
- Geweldig bij geroosterde kip of buikspek
Bourgondische stijl Chardonnay uit Nieuw-Zeeland. Intens van geur met tonen van rijpe perzik, citrus en vanille. De smaak is vol, sappig en opwekkend met nuances van rijp geel fruit. Heerlijk om zo te drinken, of bijvoorbeeld te serveren bij verfijnde visgerechten.
Kenmerken
- Jaargang2022
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentPalliser Estate
- Land van herkomstNieuw-Zeeland
- StreekMartinborough
- HerkomstWairarapa
- Serveer temperatuur8 - 10 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.
Extra informatie
Palliser Estate Chardonnay
Wat een prachtige Chardonnay van Martinborough-grootheid Palliser! Rijk en romig, maar ook levendig en fris, loepzuiver en met een mooie zilte toets. Andermaal het bewijs dat chardonnay in een koel klimaat (en met een vakkundige wijnmaker als Allan Johnson) werkelijk fantastische wijn kan opleveren.De veelbelovende wijnstreek Martinborough is gelegen op het zuidelijkste puntje van Nieuw-Zeelands Noordereiland, tegenover het beroemde Marlborough. Palliser Estate, vlakbij de gelijknamige Cape Palliser gelegen, is een van de pioniers van de regio en tevens een van de grotere producenten; het domein telt 85 hectaren.
De wijngaarden staan aangeplant op het hooggelegen Martinborough Terrace, dat als mooiste terroir van de regio geldt. De chardonnaydruiven worden geoogst in de koele, stenige Om Santi-wijngaard en in de Palliser-wijngaard. Eerstgenoemde geeft elegantie en mineraliteit à la Chablis, laatstgenoemde diepte en body.
Na de oogst vergist de wijn in eikenhouten vaten. De rijping vindt plaats op de gisten, eveneens in vaten van Frans eiken, waarvan 20% nieuw. Het levert een schitterende wijn op, die bijvoorbeeld heerlijk is bij geroosterde kip of buikspek. Drink ‘m nu, of leg ‘m nog zo’n vijf tot acht jaar weg.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.