per fles
8,75
8,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Nederburg The Manor, Shiraz

De druiven komen van wijngaarden rond Paarl, Durbanville, Philedelphia en Stellenbosch. Elke wijngaard heeft zijn specifieke karakter die de wijn structuur, fruit en kracht geeft. De wijn ligt 18 maanden op nieuwe en gebruikte houten vaten. In de geur aroma’s van pruimen, kersen en kruidig eiken. In de smaak geuren van rijpe pruimen, kersen en donkere chocolade. De tannines zijn mooie in balans.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

In de geur pruimen en kersen met aroma's van kruidig eiken. In de smaak geuren van rijpe pruimen, kersen en donkere chocolade.

Wijnspijssuggestie

Voortreffelijk om zo maar te drinken of te serveren bij Mediterrane vleesgerechten zoals kruidig lamof traditioneel gebraad, ossestaart en steaks van de barbecue.

Extra informatie

Op 1 november 1791 werd de immigrant Philippus Wolvaart eigenaar van de Nederburg boerderij met 49 ha. wijngaarden. De boerderij ligt tussen de Berg en Palmiet rivieren, beter bekend als Paarl. Rond de historische boerderij liggen de kelders waar in de jaren dertig al wijn bij lage temperatuur werd vergist, voor die tijd revolutionair. Ook vandaag de dag worden de wijnen daar op eigentijdse manier vervaardigd. Traditie en talent gemixt met passie, precisie en geduld resulteert in klassiek gestructureerde wijnen met levendige fruitsmaken. Nederburg's wijnen vol fruit en finesse worden wereldwijd beloond. De druiven komen van wijngaarden rond Paarl, Durbanville, Philedelphia en Stellenbosch. Elke wijngaard heeft zijn specifieke karakter die de wijn structuur, fruit en kracht geeft. De druiven worden met de hand geoogst. De wijn ligt 18 maanden op nieuwe en gebruikte vaten. In de geur pruimen en kersen met aroma's van kruidig eiken. In de smaak geuren van rijpe pruimen, kersen en donkere chocolade. De tannines zijn mooie in balans. Voortreffelijk om zo maar te drinken of te serveren bij Mediterrane vleesgerechten zoals kruidig lam of traditioneel gebraad, ossenstaart en steaks van de barbecue.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nederburg The Manor, Shiraz” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *