per fles
17,95
17,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Nederburg Heritage Heroes, The Beautiful Lady

Nuances van rozenblaadjes en Turks fruit met verleidelijke impressies van zoete lychee en ananas die zich voortzetten in de smaak waarbij de zoetgraad wordt onderdrukt door verfijnde zuren die tevens zorgen voor een fraaie balans en een lange afdronk. The Beautiful Lady bewijst hulde aan Ilse Graue, de vrouw van Johannes Graue, een Duitse immigrant die in 1937 Nederburg kocht. Zij bracht een gracieus gevoel van gastvrijheid op Nederburg o.a. met een mooie rozentuin die nog steeds trots prijkt op het landgoed.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Op 212 meter hoogte op de westelijke hellingen van de Simonsberg in Stellenbosch.

Wijnkaartbeschrijving

Nuances van rozenblaadjes en Turks fruit met impressies van lychee en ananas. De zoetgraad wordt onderdrukt door verfijnde zuren die tevens zorgen voor een fraaie balans en afdronk.

Wijnspijssuggestie

Apéritief, Aziatische gerechten en fruitige taart.

Extra informatie

Met de serie "Nederburg Heroes" brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. The Beautiful Lady is een prachtige Gewürztraminer die hulde bewijst aan Ilse Graue, de vrouw van Johannes Graue, een Duitse immigrant die in 1937 Nederburg kocht. Hij introduceerde vernieuwingen op wijnbouwgebied, zij bracht een gracieus gevoel van gastvrijheid op Nederburg o.a. met een mooie rozentuin die nog steeds trots prijkt op het landgoed. Voormalig wijnmaker Günter Brozel, die zij in 1953 verwelkomde, noemde haar "The Beautiful Lady". De druiven komen nog steeds van dezelfde wijngaard waarvan Günter Brozel de Gewürztraminer maakte waarmee hij Diners Club Winemaker of the Year 1985 werd. De druiven zijn handmatig geoogst bij een optimale rijpheid. Na de persing bleven de druivenschillen 12 uur in contact met de gekoelde most om de karakteristieke aroma's van de druif te concentreren. Na te zijn geklaard van zijn lie vond vergisting plaats met een geselecteerde gist op lage temperatuur. Bij het bereiken van een optimale balans tussen suiker, zuren en alcohol werd de gisting gestopt. Proefnotities: Nuances van rozenblaadjes en Turks fruit met verleidelijke impressies van zoete lychee en ananas die zich voortzetten in de smaak waarbij de zoetgraad wordt onderdrukt door verfijnde zuren die tevens zorgen voor een fraaie balans en een lange afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nederburg Heritage Heroes, The Beautiful Lady” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *