Mourgues Du Gres Galets Rosés
- Gemaakt volgens de saignée-methode (korte schilinweking)
- Van biologisch geteelde syrah, grenache en mourvèdre
- Het best van smaak binnen 2 jaar na de oogst
Mooie zalmroze tint en een aangenaam aroma van klein rood fruit en rijpe appel. De smaak zet rond en vol in en ontwikkelt zich aromatisch en smaakvol. Uitstekende wijn bij koude schotels van vlees of vis of bij lichte gerechten van de grill. Nu al op dronk, goed houdbaar tot drie jaar na de oogst.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentChâteau Mourgues du Grès
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekRhône
- HerkomstCostières de Nîmes
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch | Vegan
- Aantal in doos6
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Wijnspijssuggestie
Uitstekende wijn bij koude schotels van vlees of vis of bij lichte gerechten van de grill.Extra informatie
Wat een mooie, kruidige en vol smakende rosé van syrah, grenache en mourvèdre. In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Nîmes en Arles, ligt het kleine wijngebied Costières de Nîmes.Het domein Mourgues du Grès wordt als een van de referenties van de streek gezien. François en Anne Collard maken hun prachtige, biologische wijnen niet ver van de rivier de Rhône, op het plateau van Beaucaire.
De rosé is gemaakt volgens de saignée- methode. Hiervoor worden de druiven eerst licht gekneusd, waarna een korte schilinweking volgt. Het sap dat zonder persen uit de druiven loopt, is bestemd voor de rosé. Het korte contact tussen schillen en sap zorgt voor de wat donkerdere rosétint.
De Mourgues du Grès Rosé is fruitig en elegant met een kenmerkende mineraliteit, peperigheid en structuur. Dit maakt ‘m zeer geschikt om bij de maaltijd te drinken. Deze biologische topper past uitstekend bij zomerse gerechten, zoals een maaltijdsalade met kip of geitenkaas.
Drinken bij
Uitstekende wijn bij koude schotels van vlees of vis of bij lichte gerechten van de grill.Proefnotitie
Mooie zalmroze tint en een aangenaam aroma van klein rood fruit en rijpe appel. De smaak zet rond en vol in en ontwikkelt zich aromatisch en smaakvol.Houdbaarheid
Nu al op dronk, goed houdbaar tot drie jaar na de oogst.Onderscheidingen
- Perswijn Rosé Concours 2023: Eervolle vermelding | Categorie € 10,- tot € 12,50 | Goede structuur en kracht
- Vinous | Eric Guido - mei 2023: 89/100 punten | Soft and soothing on the palate
- Perswijn - juli 2022: ****(*) Zeer goed tot uitstekend | Krachtig, klassiek, vol, mooie zuren
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.