per fles
13,80
13,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Menetou Salon Le Prieure

De Sauvignon druif brengt in de Loire onder een aantal appellations witte wijnen voort met intensieve aroma’s. Het dorpje Menetou Salon ligt tussen Bourges en het bekende Sancerre en zijn wijnen doen veelal niet onder voor die van de bekende buurtgemeentes. In het algemeen zijn ze wel aantrekkelijker geprijsd. Menetou Salon Le Prieure is een witte aromatische strakdroge wijn met veel ananas en honing in geur en smaak. Een frisse wijn met aansprekende afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Het dorpje Menetou Salon ligt tussen Bourges en het bekende Sancerre.

Wijnkaartbeschrijving

Witte aromatische strakdroge wijn met veel ananas, appel en honing in geur en smaak en een aantrekkelijke afdronk.

Wijnspijssuggestie

Geschikt als aperitief, maar zeker ook goed bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, wit vlees en -klassiek- bij geitenkaas.

Extra informatie

De Sauvignon-druif is sinds jaar en dag heer en meester langs de Boven Loire. Zijn faam aldaar heeft er toe geleid dat de druif nu overal ter wereld met wisselend resultaat is aangeplant. In de Loire brengt hij onder een aantal appellations witte wijnen voort met intensieve aroma's. Het dorpje Menetou Salon ligt tussen Bourges en het bekende Sancerre en zijn wijnen doen veelal niet onder voor die van de bekende buurtgemeentes. In het algemeen zijn ze wel aantrekkelijker geprijsd. Menetou Salon Le Prieure is een witte aromatische strakdroge wijn met veel ananas en honing in geur en smaak. Een frisse wijn die ook appeleert in de afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Menetou Salon Le Prieure” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *