per fles
€ 16,50
16,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Matsu El Recio

Matsu El Recio is een rode wijn afkomstig van het Spaanse wijngebied Toro. Deze wijn is afkomstig van wijnstokken van wel 9 tot 1 jaar oud. Deze wijn is intens rood van kleur en heeft een bouquet van chocolade, rijp rood fruit, vanille en noten. De smaak van de Matsu El Recio is rond, krachtig en vol met een zijdezachte afdronk die heerlijk lang is.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Extra informatie

Matsu El Recio | Matsu is het unieke duurzame wijnproject van Vintae in het Spaanse wijngebied Toro. Het wijngebied Toro ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero en heeft sinds 1987 een D.O. erkenning. Raúl Acha, de wijnmaker van Vintae is op zoek gegaan naar oude wijngaarden voor natuurlijke wijnbouw, in zijn zoektocht vond hij zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar oud. Deze zoektocht en het proces om de wijnen te maken komt terug in de naam van dit wijnproject. Matsu betekent; "geduldige balans" in het Japans. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur in puurheid en eenvoud. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie. Alle wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving, volgens de meest geavanceerde biodynamische technieken. De Matsu trilogie van wijnen verbeeldt de drie generaties van wijnmakers.


Druivenras/Vinificatie

Matsu El Recio is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro, afkomstig van wijnstokken met een leeftijd van meer 90 tot 100 jaar oud. De oogst is volledig met de hand in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatst vind in kleine betonnen tanks. De wijn krijgt een houtrijping van 14 maanden op Frans eiken vaten, waarna de wijn wordt gebotteld zonder filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden.


Proefnotitie

Deze wijn heeft een mooie intens rode kleur, in de geur aroma’s van noten, chocolade, rijp rood fruit en vanille. De smaak is rond, vol en krachtig met een zijdezachte lange afdronk.


Drinken bij

Matsu El Recio is een mooie begeleider van lamsvlees, stoofgerechten, gegrild vlees of rijke harde kazen. De wijn is het beste te drinken op 16 tot 18 graden, bewaar deze wijn dus zeker niet te koud of te warm.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Matsu El Recio” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *