Masseria Frattasi Taburno
- Van de lokale falanghinadruif
- Aromatisch, sappig en intens van smaak
- Heerlijk bij mediterrane visgerechten
Zuid-Italiaanse, droge witte wijn, gemaakt van de falanghinadruif. Ruikt lekker naar abrikoos, ananas en toast. De smaak is vol en evenwichtig: heerlijk bij gerechten met vis of fijn kalfsvlees.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentMsseria Frattasi
- Land van herkomstItalië
- StreekCampania
- HerkomstMontesarchio
- Serveer temperatuur7 - 9 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenVegan
- Aantal in doos6
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Masseria Frattasi Taburno
Pasquale Clemente is de drijvende kracht achter dit kleine wijngoed in de heuvels nabij Benevento. Hij boert in het plaatsje Montesarchio op biodynamische manier. Vanwege de bureaucratische last weigert hij pertinent om hiervoor een certificaat aan te vragen. Een kenmerkende Italiaanse houding naar onze mening.De prachtige Taburno is gemaakt van dé druivensoort in Campanië, de falanghina. De druiven groeien aan ruim vijfenveertig jaar oude wijnstokken, op hooggelegen hellingen met vulkanische ondergrond. Ze rijpen lang en gelijkmatig en worden pas in de tweede helft van oktober geoogst.
Het levert een prachtige, originele witte wijn op, met veel geur- en smaakintensiteit. Hij is buitengewoon geschikt voor aan tafel, bijvoorbeeld bij voor- en hoofdgerechten met vis of fijn kalfsvlees.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.