Manincor Réserve della Contessa
- Assemblage van weissburgunder, chardonnay en sauvignon blanc
- Rijpe appel, perzik en een vleug groene kruiden
- Een prachtige wijn bij gepocheerde vis of wit vlees
Bijzondere blend van weissburgunder, chardonnay en sauvignon blanc van topproducent Manincor uit Alto-Adige. Geurig en fruitig in de neus. Rond en vol van smaak, met een mooie gelaagdheid. Drink deze delicate witte wijn bij verfijnde voorgerechten, vis of gevogelte.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12.5%
- ProducentManincor
- Land van herkomstItalië
- StreekAlto Adige
- Serveer temperatuur10 - 12 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch
- Aantal in doos6
Bestaat uit
- pinot blanc 60%
- chardonnay 30%
- sauvignon blanc 10%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Manincor Réserve della Contessa
De naam Manincor betekent zoveel als ‘met de hand op het hart’ en dat is ook precies hoe graaf en gravin (contessa) Michael en Sophie Goëss-Enzenberg op dit bijzondere wijngoed te werk gaan. Het echtpaar is fervent aanhanger van de biodynamie en besteedt bijzonder veel aandacht aan het werk in de wijngaarden. Ook in de kelder gaan ze uiterst consciëntieus te werk. En dat proef je terug in hun indrukwekkende, loepzuivere wijnen.
Neem nu deze prachtige Réserve della Contessa, een originele assemblage van weissburgunder, chardonnay en sauvignon blanc. Tweederde deel van de druiven wordt geoogst in de warmer gelegen wijngaard Lieben Aich in Terlan, getypeerd door een zanderige bodem. Een derde wordt geplukt in de koeler gelegen wijngaard Campan in Kaltern, waar de bodem uit een mix van leem en kalk bestaat.
Deze combinatie van druiven uit verschillende microklimaten en terroirs zorgt voor gelaagdheid en een prachtige balans tussen frisheid en rijpheid in de uiteindelijke wijn. Eenmaal geplukt vergisten de druiven met druifeigen gisten in eikenhouten vaten. Hierin rijpt de wijn vervolgens nog negen maanden in contact met de neergeslagen gistresten voor extra vulling en diepgang in smaak.
Het resulteert in een prachtig pure witte wijn met tonen van rijpe appel, perzik en een vleug groene kruiden. De smaak is zowel sappig en verfrissend als mild en rijk, wat ‘m bijzonder geschikt maakt voor aan tafel. Combineer ‘m bijvoorbeeld met gepocheerde vis, gerechten met wit vlees, of romige, zachte kazen. Op stand genieten!
Drinken bij
Drink deze delicate witte wijn bij verfijnde voorgerechten, vis of gevogelte.Proefnotitie
Frisse en volle droge witte wijn met een fijn aroma van frisse citrustonen, appel en wat perzik. De smaak is sappig en friszuur van structuur en eindigt aromatisch.Houdbaarheid
Op dronk vanaf 1 jaar na oogst en goed tot 3 à 4 jaar houdbaar.Onderscheidingen
- WineLife | Koopgids Alto Adige – zomer 2024: ***** een must | Intense fruitaroma's
- Perswijn - september/oktober 2023: ***** Uitstekend | Intens, potentieel, complex, lang
- JamesSuckling.com | Zekun Shuai - augustus 2023: 92/100 punten | Jasmine, peach, orange citrus and lemongrass
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.