per fles
10,30
7,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Lenotti Decus, Bardolino Classico Chiaretto

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Licht roze van kleur en een delicaat, fruitig bouquet met impressies van perzikbloesem dat vervolg krijgt in de droge, frisse en levendige smaak. Jong drinken is het parool. Perfectissimo! Voor het beschaduwde prieelwerk op een warme vakantiedag.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Geselecteerde percelen in de wijngaarden rond het dorp Bardolino.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief, bij voorgerechten, niet te zware schotels, pizza en ook een visje zwemt graag in deze rosé.

Extra informatie

Ten westen van Verona staan de gletsjeroevers van het Gardameer vol wijnstokken. Het sympathieke dorp Bardolino is de naamgever van een wijn die dankzij de gletsjergronden lichter is dan de naburige Valpolicella. In de 15e eeuw al noemde men hem 'perfectissimo'. De druiven groeien hier traditioneel langs een espalier (latwerk). Het wijnhuis Lenotti heeft een lange historie en is ook nu nog een familiebedrijf waarbij de leden volop betrokken zijn bij de wijnbouw, de vinificatie en de commercialisering van hun wijnen. Na een zachte persing van de druiven volgt een korte maceratie (15-20 uur) waarna de most vergist op een gecontroleerde temperatuur van 15 à 16 graden. Voor de botteling blijft de 'Decus' (Latijn voor glorie) nog even op roestvrij stalen tanks waardoor de frisheid gegarandeerd is. Jong drinken is het parool. Proefnotities: Licht roze van kleur en een delicaat, fruitig bouquet met impressies van perzikbloesem dat een vervolg krijgt in de droge, frisse en levendige smaak. Perfectissimo! Voor het beschaduwde prieelwerk op een warme vakantiedag.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lenotti Decus, Bardolino Classico Chiaretto” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *