per fles
6,70
6,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Il Pumo Sauvignon Malvasia

De Il Pumo Sauvignon Malvasia heeft intense aroma’s van rijpe peer, passievruchten en mandarijnen in de neus. Een aangename, verfrissende en fruitige wijn, die goed in balans is en een lange afdronk heeft.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter.

Wijnspijssuggestie

Een perfecte match bij vele voorgerechten, verse kazen en pasta's met lichte sauzen.

Extra informatie

De Il Pumo Sauvignon Malvasia van San Marzano, is zoals de naam al zegt, een combinatie van de sauvignon blanc en malvasia druiven. De druiven worden volledig met de hand geoost halverwege de maand augustus. Vervolgens vindt er een schilinweking plaats gedurende 24 uur, gevolgd door een alcoholische fermentatie in roestvrijstale tanks. De wijn rijpt daarna 'sur lie'. Dit alles geeft een wijn met intense aroma's van rijpe peer, passievruchten en mandarijnen in de neus. De wijn is aangenaam verfrissend en fruitig, goed in balans en heeft een lange afdronk.

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Il Pumo Sauvignon Malvasia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *