per fles
114,40
113,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Hamilton Russell Chardonnay Magnum

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De Hamilton Russell Chardonnay is een chardonnay volgens klassieke stijl: in vergelijking met veel andere chardonnays strakker en droger, met een complex mineralig karakter en een grote lengte, waarin het fruit heel goed tot z’n recht komt. Een elegante wijn met een sterke persoonlijkheid.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Het wijngoed Hamilton Russell ligt in het koele, zuidelijke Walker Bay gebied in een mooie vallei achter het oude vissersdorp Hermanus.

Wijnkaartbeschrijving

Complex karakter, mineralig en grote lengte waarin het fruit goed tot z'n recht komt.

Extra informatie

Eigenaar Anthony Hamilton Russell is een gedreven wijnmaker die er telkens in slaagt wijnen te maken die tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Een uitstekende terroir, mild zeeklimaat, lage opbrengsten en groot vakmanschap maken dat zijn chardonnay steeds de hoogste scores haalt in de internationale wijnpers. Het is een chardonnay volgens klassieke stijl: in vergelijking met veel andere chardonnays strakker en droger, met een complex mineralig karakter en een grote lengte waarin het fruit zo goed tot zijn recht komt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hamilton Russell Chardonnay Magnum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *