Elvia Bobal Rosado Biologisch
- Uit Utiel-Requena in Valencia
- Van de lokale bobaldruif
- Perfecte borrelrosé, maar ook heerlijk bij tapas of aan tafel
Sappige, volle rosé met een aroma van fris rood fruit en licht kruidige nuances. De smaak is vol, rond en heeft een aanhoudende afdronk. Zomerse terraswijn, goed te combineren met lichte gerechten van de grill of vis.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12%
- ProducentElvia
- Land van herkomstSpanje
- StreekValencia
- HerkomstUtiel-Requena
- Serveer temperatuur7 - 9 graden
- AfsluitingSchroefdop
- BijzonderhedenBiologisch
- Aantal in doos6
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Extra informatie
Elvia Bobal Rosado Biologisch
Wijnbouw is niks nieuws in Utiel-Requena. Het gebeurt er al sinds de zevende eeuw voor Christus. Toch staat de regio in het westen van de provincie Valencia vandaag de dag opnieuw in de belangstelling voor haar eigentijdse, frisse en sappige wijnen.Die kun je hier – ondanks het warme, continentale klimaat – uitstekend maken vanwege de koelende invloed van de Middellandse Zee en de hogere ligging van de wijngaarden, op een plateau van 600-900 meter. De relatief droge omstandigheden maken de streek bovendien uitermate geschikt voor biologische wijnbouw.
De Elvia Rosado is een mooi voorbeeld van zo’n fijne biowijn uit Utiel-Requena. Hij wordt gemaakt door Luis Miguel Calleja, van de lokale sterdruif bobal. Na de oogst laat Luis Miguel de druiven kort inweken in het sap en vervolgens perst hij ze heel voorzichtig, omdat de schil van bobal behoorlijk wat kleur bevat. De vergisting en korte rijping verlopen in roestvrijstalen tanks, om zo de fruitigheid te behouden.
Het resultaat is een mooie, lichtroze gekleurde wijn barstensvol frambozen- en aardbeienfruit. De verkwikkende zuren zijn te danken aan de natuurlijke frisheid van de bobaldruif. Drink ‘m gewoon zo, of bij lichte mediterrane gerechten als tapas of seafood. Ook een aanrader voor een borrel of een feestje.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.