Domaine Vico Le Bois Du Cerf Rouge
- Van de lokale niellucciu en sciaccarellu en een beetje syrah
- Geen klaring en slechts lichte filtering voor behoud van expressie
- Onverslaanbaar lekker bij stokbrood met gedroogde ham en worst
Elegante, soepele rode wijn met een open geur van framboos, kers, cranberry, kruidnagel en laurier. Lichtvoetig en heerlijk sappig met een opwekkende frisheid, fijne tannine en aanhoudende afdronk. Heerlijk zo, of bij Franse klassiekers als confit de canard, coq au vin of gegratineerde ovenschotels.
Kenmerken
- Jaargang2022
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentDomaine Vico
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekCorsica
- Serveer temperatuur17 - 18 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Extra informatie
Manu Venturi’s rode Le Bois du Cerf is een schoolvoorbeeld van goede Corsicaanse rode wijn. Hij is licht van kleur, verfijnd geurend naar rood fruit en kruiden en elegant, fris-sappig en droog van smaak.Het is de verrassend koele temperatuur in de hoger gelegen wijngaarden die het mogelijk maakt om wijn te produceren met een welhaast noordelijke finesse. Manu is bovendien gepassioneerd natuurliefhebber, zorgt voor grote biodiversiteit op zijn domein en werkt bijna vanzelfsprekend biologisch en biodynamisch.
De traditionele Corsicaanse druiven niellucciu, sciaccarellu en een deel syrah bepalen het karakter van de wijn. De Italiaanse invloed op het eiland vind je onder meer terug in de niellucciu, die verwant is aan de sangiovese en in het verre verleden door Italianen is aangeplant.
Na de handpluk volgt de vergisting met behulp van wilde gisten in betonnen cuves. Hierin rijpt Manu de wijn vervolgens nog twaalf tot achttien maanden, waarna hij ‘m niet geklaard en slechts licht gefilterd bottelt. Een kenmerkende mediterrane eilandwijn!
Drinken bij
Elegante, soepele rode wijn om zo te drinken. Past ook fraai bij Franse klassiekers als confit de canard, coq au vin of gegratineerde ovenschotels.
Proefnotitie
Licht robijnrode wijn met een open geur van framboos, kers, cranberry, kruidnagel en laurier. Lichtvoetig en heerlijk sappig met een opwekkende frisheid, fijne tannine en aanhoudende afdronk.
Houdbaarheid
Direct op dronk en houdbaar tot ongeveer vijf jaar na de oogst.
Onderscheidingen
La Revue du Vin de France | Le Guide Vert 2023: 90/100 punten | Un rouge frais et croquant
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.