Domaine Caillot Meursault La Barre Dessus-Clos Marguerite
- Door traditionele onder-de-radarproducent Caillot
- Van chardonnaydruiven uit wijngaard La Barre Dessus
- Complex, rijk, mineralig en met groot bewaarpotentieel
Schitterende, eikengerijpte witte Bourgogne met een complexe geur van gekonfijte citroen, perzik, brioche, rokerig eiken en vuursteen. Vol en intens van smaak met puur citrusfruit en levendig frisse zuren. De finale is indrukwekkend lang met tonen van roomboter, toast en grapefruit. Perfect om van te genieten bij verfijnde gerechten, zoals salade met krab, paella met zeevruchten, gegrilde zeetong met limabonen of jonge, harde kazen.
Kenmerken
- Jaargang2018
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentDomaine Caillot
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekBourgogne
- HerkomstMeursault
- Serveer temperatuur12 - 14 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Extra informatie
Domaine Caillot Meursault La Barre Dessus-Clos Marguerite
Michel Caillot is een Bourgognewijnmaker van de oude stempel. Tijd voor een website heeft hij niet, voor zijn wijngaarden en kelder des te meer. Michel maakt diverse witte en rode Bourgognes, maar Meursault is zijn absolute specialiteit.Deze prachtige village-cru maakt Michel van chardonnaydruiven geoogst in de wijngaard La Barre Dessus. Deze wijngaard ligt klem tegen het dorpje Meursault aan, op nog geen steenworp afstand van de gerenommeerde wijngaard Clos de la Barre. Hoewel Domaine Caillot niet officieel gecertificeerd is, bewerkt Michel zijn wijngaarden volledig biologisch.
De kelder van Caillot is diep gelegen en koel. Dit zorgt voor een lange, geleidelijke vergisting die plaatsvindt met de van nature op de druiven aanwezige gisten. Ook met de rijping heeft Michel geen haast: de wijn rust een jaar in eikenhouten vaten (waarvan slechts een klein deel nieuw) en nog eens een jaar in roestvrijstalen tanks, of langer als hij dat nodig acht.
Deze langzame, natuurlijke en traditionele werkwijze levert complexe, diepe en goed geïntegreerde Bourgognes op met een geweldig bewaarpotentieel. Zo ook deze schitterende Clos Marguerite. Een pure, verfijnde Meursault, met tonen van citroenzest en toast, spanning en frisheid, een zilte toets en een lang aanhoudende afdronk. Zeer fraai!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.