DeMorgenzon Maestro Blue
- Rhôneblend met gedoseerde houtrijping
- Opvallende verfijning en smaaklengte
- Gemakkelijk tot 8 jaar na de oogst te bewaren
Helderrood van kleur en intens van geur met jam-achtig fruit, lichte eikenhouttonen en een milde kruidigheid. De smaak is zacht en elegant van inzet en ontwikkelt een rijke en warme afdronk met soepele tannine.
Kenmerken
- Jaargang2021
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14.5%
- ProducentDeMorgenzon Estate
- Land van herkomstZuid-Afrika
- StreekStellenbosch
- Serveer temperatuur17 - 19 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
- syrah 58%
- grenache noir 26%
- mourvedre 10%
- Petite Sirah 6%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.
Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.
De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.
Extra informatie
De Maestro Blue is DeMorgenzons nieuwe rode blend in de stijl van klassieke Rhône. Hij is gemaakt van grenache (45%), mourvèdre (30%) en syrah (20%), aangevuld met 5% petite syrah (durif) uit Stellenboschkloof. Deze imponerende en tegelijk verfijnde rode wijn heeft aroma’s van rijp fruit en is medium krachtig van smaak, met zijdezachte tannine en een lange aromatische afdronk.DeMorgenzon gebruikt geen toegevoegde gisten en laat de druiven apart van elkaar spontaan gisten in betonnen kuipen. Hierna rijpt de wijn achttien maanden in een selectie van kleine vaten van 300 liter en grote van 3.000 liter. De geur en smaak van het eikenhout is hierdoor heel gedoseerd aanwezig en ondergeschikt aan de rijpingstonen van de wijn. Hierdoor kan de Maestro uitstekend geserveerd worden in combinatie met verfijnde gerechten.
Wist je dat:
Durif een kruising is tussen syrah en peloursin noir en vernoemd naar François Durif, die deze kruising al in 1860 heeft gerealiseerd. De meeste aanplant bevindt zich in Californië, maar de druif is ook steeds vaker te vinden in Australië en Zuid-Afrika. Synoniemen zijn petit(e) syrah of petite sirah. De druif produceert stevige tannine en gedijt goed in warme klimaten.
Drinken bij
Een mooie wijn bij gegrilde gerechten, maar ook bij fazant of patrijs.Proefnotitie
Helderrood van kleur en intens van geur met jammig fruit, lichte eikenhouttonen en een milde kruidigheid. De smaak is zacht en elegant van inzet en ontwikkelt een rijke en warme afdronk met soepele tannine.Houdbaarheid
Op dronk vanaf één tot anderhalf jaar na oogst; gemakkelijk tot acht jaar na de oogst houdbaar.Onderscheidingen
- Vinous | Neal Martin - september 2024: 90/100 punten | The six varieties work well together here
- Tim Atkin MW - Special Report South Africa 2024: 93/100 punten | Scented, refined and well balanced
- Perswijn - juni 2024: 16.5/20| Pure verleiding
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.