per fles
9,35
8,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Cuvée Amelie, Picpoul de Pinet

Binnen de appellation Coteaux du Languedoc is het gebied langs de lagune van Thau -een driehoek tussen de plaatsen Agde, Pezenas en Sete- het specifieke districty voor witte wijnen. Hier is de locale Picpoul druif breed aangeplant en verder vernoemd naar het plaatsje Pinet dat in het hart van het gebied ligt. In Cuvée Amélie preenteert de Picpoul de Pinet druif duidelijk zijn karakter: een frisse droge wijn met een rijke aromatische geur van bloemen als acacia en meidoorn. Vriendelijk en levendis van smaak, uitgebalanceerd en uitnodigend.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Frisse droge wijn met een rijke aromatische geur van bloemen, verrassend vriendelijk, smaakvol en evenwichtig.

Wijnspijssuggestie

Cuvee Amélie Picpoul de Pinet is zeer aan te bevelen bij schaal- en schelpdieren, maar is ook lekker als aperitiefwijn. Verrassend ook zal de combinatie blijken te zijn met rijke kazen en koud vlees

Extra informatie

Binnen de appelation Coteaux du Languedoc is het gebied langs de lagune van Thau -een driehoek tussen de plaatsen Agde, Pezenas en Sète- het specifieke district voor witte wijnen. De Picpoul druif is een traditionele druif die zelfs voor Chateauneuf due Pape bekend is. Hier is hij breed aangeplant op de leistenen gronden en wordt verder vernoemd naar het plaatsje Pinet dat in het hart van het productiegebied ligt,pal langs de snelweg naar Spanje.In Cuvée Amélie presenteert de Picpoul de Pinet druif duidelijk zijn karakter: een frisse droge wijn met een rijke aromatische geur van bloemen als acacia en meidoorn. Vriendelijk en levendig van smaak met goed uitgebalanceerde zuren en een plezierige afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cuvée Amelie, Picpoul de Pinet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *