per fles
10,65
9,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Château Segur, Grand Vin de Bordeaux

Deze Haut-Médoc is op zijn best in de jaren waarin niet alleen de merlot goed rijp wordt, maar ook de cabernet sauvignon, want dan krijgt de doorgaans elegant-ferme smaak wat meer diepgang dan gebruikelijk, met ook een aangenaam aroma van zwarte bessen. Het is een karaktervolle wijn met een vrij stevige, volle smaak met zachte tannines.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Het is een karaktervolle wijn met een vrij stevige, volle smaak met zachte tannines.

Extra informatie

Deze bezitting ontleent zijn naam aan één der graven van Segur, die op deze plek, in die tijd een eiland, het Ile d'Arès, een château bouwde en druivenstokken plantte. Dit gebeurde in het begin van de 17e eeuw. Tot aan de Franse Revolutie bleven de Segur's eigenaar van dit domein: in 1789 werd het publiekelijk geveild. De familie Grazioli bezit Château Segur sinds 1959 en heeft het bij de overname volstrekt verwaarloosde wijngoed geheel gerenoveerd. Geleidelijk wist Jean-Pierre Grazioli, de huidige eigenaar, ook de wijnkwaliteit te verbeteren. Hij investeerde in eigentijdse kelderapparatuur en in vaten (waarvan jaarlijks een derde nieuw is: de lagering duurt een jaar). Deze Haut-Médoc is op zijn best in de jaren waarin niet alleen de Merlot goed rijp wordt, maar ook de Cabernet, want dan krijgt de doorgaans elegant-ferme smaak wat meer ras en diepgang dan gebruikelijk, met ook een aangenaam aroma van zwarte bessen. Het is een karaktervolle wijn met een vrij stevige, volle smaak met zachte tannines.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château Segur, Grand Vin de Bordeaux” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *