Chateau Musar Hochar Pere & Fils
- Van het topdomein van het Midden-Oosten
- Met de beroemde Musar-signatuur van vijgen, kruiden en eikenhout
- Mooi bij kruidige stoofschotels, bijvoorbeeld met lam
Licht gerijpte rode wijn met een subtiele geur van kers, pruim, vijg, kruidnagel en bosgrond. Elegant en heerlijk sappig met soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is kruidig met tonen van laurier, tijm en toast. Fraai om zo van te genieten, of te drinken bij tajine met kip, aubergine en olijven, of lamsbout met Provençaalse kruiden.
Kenmerken
- Jaargang2020
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14.5%
- ProducentChateau Musar
- Land van herkomstLibanon
- StreekBekaa Valley
- Serveer temperatuur18 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
- cinsault 55%
- grenache noir 35%
- cabernet sauvignon 10%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Libanon
De wijnbouw in Libanon behoort tot de oudste ter wereld. Het land bestaat uit zo’n 30.000 hectare wijngaard. Hier worden dan ook voornamelijk de populaire Franse druivensoorten zoals de Merlot en de Cabernet Sauvignon verbouwd. Wat betreft het wijndrinken heeft de Franse cultuur in dit land dan ook duidelijk zijn sporen nagelaten. Een zeer bekende wijn uit dit land is de Chateau Musar.
Wijnspijssuggestie
Verfijnde rode wijn om zo van te genieten, of te drinken bij tajine met kip, aubergine en olijven, lamsbout met Provençaalse kruiden of gebakken paprika’s met marjolein en Parmezaan.Extra informatie
Het Libanese Chateau Musar is een van de grote namen in de wijnwereld van het Midden-Oosten, de geboortegrond van de wijnbouw. Ongeveer 25 kilometer ten noorden van Beiroet maakt de familie Hochar al sinds 1930 mooie wijnen in een ‘Oude Wereld-stijl’ van druiven uit hooggelegen percelen (1000 meter).Serge Hochar, de zoon van de oprichter Gaston en in Bordeaux opgeleid als oenoloog, vervolmaakte de zo beroemd geworden stijl van dit fraaie domein. Naast de hoofdwijn Chateau Musar introduceerde hij de Hochar Père et Fils.
De cinsault-, grenache- en cabernet sauvignondruiven komen van relatief oude stokken en hebben een laag rendement van maximaal 30 hl per hectare. Na 6 maanden rijping in kleine fusten van Frans eikenhout wordt de wijn ongefilterd en zonder klaring gebotteld. De flessen worden pas in de handel gebracht als de wijn voldoende rijp van smaak is.
De Hochar heeft de beroemde ‘Musar-aroma’s’ van kruiden, vijgenfruit en eikenhout en een prachtige, licht gerijpte smaak met een lang aanhoudende afdronk. Heerlijk bij stoofschotels, lamsvlees en gerijpte, milde kazen. Een bijzonderheid!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.