Chakana Cueva De Las Manos Malbec
- Vol en houtgerijpt, maar ook fris en elegant
- Door vakkundige wijnmaker met biodynamische visie
- Past goed bij verfijnde gerechten
Robijnrode wijn met een sprekende geur van kers, zwarte bes, toast en specerijen (laurier en peper). Heerlijk fruitig en sappig in smaak met soepele tannine en een evenwichtige frisheid. De finale is aanhoudend met subtiel eiken.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentChakana Estate
- Land van herkomstArgentinië
- StreekMendoza
- Serveer temperatuur17 - 18 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch
- Aantal in doos6
Argentinië
Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.
De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.
Wijnspijssuggestie
Absolute topper bij rood vlees, wild, geroosterd vlees en hartige kazen.Extra informatie
Chakana richt zich de laatste jaren op het maken van een andere stijl rode wijn. Ze plukken de druiven wat vroeger, oogsten van wijngaarden op steeds grotere hoogte en laten de wijnen minder lang in eikenhout rijpen.Het gevolg is dat de stijl minder ‘dik’ en smeuïg is en meer elegantie, frisheid en doordrinkbaarheid heeft. Dat is goed nieuws voor sommeliers, want deze ‘moderne’ stijl combineert erg goed met verfijnde gerechten. Voor de liefhebbers van krachtig en vol rood echter, hebben we met Chakana’s keldermeester Gabriel Bloise een wijn samengesteld die het beste van de twee stijlen combineert.
De Cueva de las Manos heeft die typische, verleidelijke geur van rijpe Malbec met nieuw eikenhout, maar is beduidend minder ‘zoetig’ en zwaar dan de stijl van veel massaproducenten. Het is een geslaagde wijn geworden die goed past bij een mooi gerecht, maar ook soepel genoeg is om zomaar te drinken.
Proefnotitie
Robijnrode wijn met een sprekende geur van kers, zwarte bes, toast en specerijen (laurier en peper). Heerlijk fruitig en sappig in smaak met soepele tannine en een evenwichtige frisheid. De finale is aanhoudend met subtiel eiken.Drinken bij
Verfijnde rode wijn om te combineren met bijvoorbeeld gebraden eend, gegrilde groenteschotel of stoof van ossenhaas.Houdbaarheid
Nu op dronk; houdbaar tot zo’n 4 jaar na de oogst.Onderscheidingen
Perswijn - februari 2023: ***(*) Goed tot zeer goed | Zacht, fris, soepel, toegankelijkApril 2021 - James Suckling: 90/100 punten | Juicy and fleshy
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.