Cederberg Elim Ghost Corner Semillon
- Limoen, groene vijg en rokerige ziltigheid
- Fantastische wijn bij seafood
- Wordt nog mooier met enige jaren flesrijping
Originele witte wijn met een verfijnde geur van appel, groene vijg, limoenschil, gras en basilicum. Elegante stijl en intens sappig met puur citrusfruit en een opwekkende frisheid. Lange afdronk met fijne bitters en toast. Breed gastronomisch inzetbaar, bijvoorbeeld bij zeeduivel met citroendressing, gegrilde kip of salades met paddenstoelen.
Kenmerken
- Jaargang2022
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12.5%
- ProducentCederberg
- Land van herkomstZuid-Afrika
- StreekWestern Cape
- HerkomstElim (Cape Agulhas)
- Serveer temperatuur6 - 8 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.
Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.
De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.
Wijnspijssuggestie
Originele witte wijn met een brede gastronomische inzetbaarheid, zoals zeeduivel met citroendressing, gegrilde kip of salades met paddenstoelen.Extra informatie
Cederberg Elim Ghost Corner Semillon
Semillon is een bijzondere druif. Hij geeft vaak wijnen die in hun jeugd een tikje verlegen zijn. Maar geef ze een paar jaar flesrijping en je weet niet wat je meemaakt! Dat geldt ook voor dit schitterende exemplaar van alom gerespecteerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker David Nieuwoudt.Behalve in Cederberg bezit hij wijngaarden in het koele, aan de kust gelegen Elim nabij Cape Agulhas. Deze wijnen bottelt hij onder naam Ghost Corner, dat verwijst naar de vele schepen die hier in het verleden voor de kust schipbreuk leden.
David oogst zijn semillondruiven met de hand. Na het kneuzen van de druiven en een korte schilinweking volgt de vergisting, die deels in eikenhouten vaten en deels in roestvrijstalen tanks plaatsvindt. Ook de vier maanden durende rijping gebeurt in een mix van (deels nieuwe) houten vaten en roestvrijstalen tanks.
Het eindresultaat is een schitterende, terroirgedreven Semillon. De jeugdige tonen van limoen en groene vijg worden naarmate de wijn langer in de fles zit aangevuld met rokerigheid, toast en bijenwas. Kenmerkend zijn de focus, spanning en mineralige nuances. Een geweldige wijn bij een keur aan gerechten, van vis en schaal- en schelpdieren tot gerechten met paddenstoelen en groenten. Het wachten meer dan waard!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.