Castillo de Molina Pinot Noir Reserva

Momenteel niet leverbaar.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we deze wijn weer kunnen leveren.

Pinot Noir is als wijn geliefd, maar bij de wijnboer een druif die moeilijk succesvol is te verbouwen. Door de nabijheid van de Stille Oceaan die een verkoelend effect heeft en aan de oostkant de hoge toppen van de Andes die ’s nachts de temperatuur flik doen dalen, is hier een geschikt klimaat voor de Pinot Noir. De druif kan hierdoor heel goed zijn aroma’s ontwikkelen. Door de houtrijping wint de wijn aan complexiteit. In de geur zijn confiture en aardbeien te herkennen. De smaak is mooi rijp met aardse tonen en vanille.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

Beschermd door de heuvelrug langs de kust heeft Curicó Valley een ideaal klimaat voor wijnbouw. De bodem heeft een vulkanische oorspring met alluviale afzettingen vanuit de Andes.

Wijnkaartbeschrijving

Door de houtrijping wint deze wijn aan complexiteit. In de geur zijn confiture en aardbeien te herkennen. De smaak is mooi rijp met aardse tonen en vanille.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij kalfsvlees en rood vlees en harde kazen.

Extra informatie

San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat de Castillo de Molinawijnen maakt. Het werd in 1865 door de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano opgericht en was één van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het onderdeel van de VSPT Wijngroep (Viña San Pedro Tarapacá) die qua omvang de tweede is in wijnexport uit Chili. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden in Molina in de Curicó Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting rijpen de Reserva's. In totaal bezit San Pedro 2700 ha wijngaarden, die zich naast Curicó o.a. bevinden in Elqui, Casablanca, Maule en Cachapoal. Castillo de Molina maakt een succesvolle Pinot Noir. Het fruit is mooi rijp als de druiven handmatig worden geoogst. Eerst vindt er een maceratie van 5 dagen plaats. Na de vinificatie volgt een rijping op Frans eiken vaten gedurende 10 maanden, 1/3 op nieuw vaten, 1/3 op 1 jaar oude vaten en de rest op vaten van 2 jaar oud. De kleur van de wijn is helder robijn rood. In de geur zijn confiture en aardbeien te herkennen. De smaak is mooi rijp met aardse tonen, structuur en vanille.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castillo de Molina Pinot Noir Reserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *