Casa Relvas Pom-Pom Rose
- Van met de hand geplukte touriga nacional, syrah & aragonez
- Verfrissend en romig, met tonen van rood fruit en grapefruit
- Heerlijk als aperitief, bij kleine hapjes, salades of seafood
Toegankelijke, verfrissende Provencestijl rosé met een expressieve geur van aardbei, aalbes, perzik en grapefruit. Verfijnde, sappige stijl met goede fruitvulling en opwekkende frisheid. De afdronk is soepel en aanhoudend. Heerlijk om zo van te genieten, of bij kleine hapjes. Ook fraai bij crostino met tomatenpesto, wittenbonensalade met tonijn of gamba’s en vis van de barbecue.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12%
- ProducentHerdade de São Miguel
- Land van herkomstPortugal
- StreekAlentejo
- HerkomstRedondo
- Serveer temperatuur7 - 9 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Portugal
Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.
Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.
Extra informatie
Casa Relvas Pom-Pom Rose
Wat een fraaie, knap gemaakte rosé van Alexandre Relvas, de wijnmaker van ons populaire Alentejo-domein Herdade de São Miguel. Vanwege het hete klimaat in het zuiden van Portugal zijn de meeste wijnen van Alexandre weliswaar fraai gebalanceerd, maar ook diep van kleur en vol, krachtig en uitgesproken van smaak. De Pom-Pom heeft daarentegen een opvallend lichte zalmroze kleur en een verrassend verfrissende smaak.Alexandre maakt ‘m van met de hand geplukte touriga nacional, syrah en aragonez (tempranillo). Eenmaal in de kelder worden de druiven na een korte schilinweking geperst, waardoor het sap mooi zalmroze kleurt. Alexandre laat het sap deels in roestvrijstalen tanks vergisten en deels in eikenhouten vaten. Tot slot laat hij 10% van de wijn vier maanden rijpen in vaten van Frans eiken, voor net wat extra vulling en romigheid.
De Pom-Pom is dan ook een sappige, toegankelijke rosé, met tonen van aardbei, perzik en grapefruit en een aanhoudende smaak. Drink ‘m als aperitief met wat kleine hapjes, maar ook bij zomerse salades, gegrilde vis of schaal- en schelpdieren. Een prachtrosé die met z’n bijzondere uitmonstering ook nog eens prachtig staat op tafel.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.