Casa da Passarella A Descoberta Tinto
- Kleine, ambachtelijke productie van sterdomein
- Uit Dão, de grote kwaliteitsbelofte van Portugal
- Heerlijk zo en bij talloze gerechten
Portugese rode wijn, met een pittige geur van rijp rood fruit en licht getoaste en gekruide nuances. De smaak is vol, rijp en evenwichtig. Mooie, gestructureerde wijn, prima bij stoofschotels of gerechten van de grill.
Lekker bij
Bestaat uit
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Portugal
Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.
Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.
Extra informatie
Casa da Passarella A Descoberta Tinto
Dão, een van de meest klassieke wijngebieden van Portugal, is een nieuwe fase ingegaan. Jonge wijnmakers hebben gebroken met de droge, tanninerijke stijl van de vorige generatie, laten de druiven goed rijpen en maken elegante wijnen van wereldklasse.De arme granietbodem in de Dão en het relatief koele klimaat spelen hierbij een belangrijke rol. Dit is geen wijngebied voor hoge rendementen! Een mooi voorbeeld is het kleine Casa da Passarella in de subregio Serra da Estrela. Hier weet Paulo Nunes de inheemse druiven tot grote wijnen te verwerken.
De A Descoberta Tinto is gemaakt van touriga nacional-, alfrocheiro- en jaendruiven die in open kuipen vergisten, met gebruik van eigen wijngaardgist. De rijping vindt vooral plaats in betonnen tanks en voor een klein deel in kleine, tweede- en derdejaars eikenhouten fusten.
Het resultaat is een complexe rode wijn met een verfijnde structuur die het best tot zijn recht komt na beluchting in een karaf. A Descoberta kan gemakkelijk tot vijf à zes jaar na de oogst verder rijpen. Zeer aanbevolen.
Drinken bij
Mooie, gestructureerde wijn, prima bij stoofschotels of gerechten van de grill.Proefnotitie
Volrood van kleur en pittig van geur, met rijp rood fruit en licht getoaste en gekruide nuances. De smaak is vol, rijp en evenwichtig, met rijpe tannine en een geurige afdronk.Houdbaarheid
Op dronk vanaf twee jaar na de oogst, gemakkelijk tot vijf à zes jaar houdbaar.Onderscheidingen
- Perswijn - juni 2024: 14.5/20 Goed| Vol, fris, hartig
- De Grote Hamersma - mei 2024: 8.5 | Verpakt in prachtig rijp fruit
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.