Brunello Di Montalcino – Romitorio
- Elegante, houtgerijpte Sangiovese
- Van de hoogstgelegen wijngaard in Brunello
- Geweldig bij ossobuco of wild zwijn
Fraaie en kenmerkende, lichtrood gekleurde Brunello met geuren van vers rood fruit en tonen van de eikenhoutrijping. De smaak zet vol en fris in met rijpe tannine. De finale is minutenlang en aromatisch sterk. Mooi bij gerechten met paddenstoelen en truffel maar ook bij gegrilde vleesgerechten. Eenmaal gerijpt ook heel fraai buiten de maaltijd om.
Kenmerken
- Jaargang2019
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14.5%
- ProducentCastello Romitorio
- Land van herkomstItalië
- StreekToscane
- HerkomstMontalcino
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenVegan
- Aantal in doos6
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Wijnspijssuggestie
Mooie wijn bij gerechten met paddenstoelen en truffel maar ook bij gegrilde vleesgerechten. Eenmaal gerijpt ook heel fraai buiten de maaltijd om.Extra informatie
Castello Romitorio in de beroemde Brunello di Montalcino is in bezit van de kunstenaar Sandro Chia, die de vervallen azienda in 1984 kocht om er te gaan wonen. Hij restaureerde de gebouwen en plantte op de omliggende hellingen sangiovese-stokken aan.De wijngaarden liggen in het koele, noordwestelijke deel van Brunello. Dat blijkt nu een groot voordeel, want in tegenstelling tot het warme zuiden rijpen de druiven hier langzamer en langer. Dat is van cruciale betekenis voor de mooie zuren die een grote Brunello kenmerken. De druiven worden overigens met de hand geoogst en gisten in roestvrijstalen tanks. Hierna volgt een rijping gedurende 24 maanden in kleine eikenhouten vaten en nog eens 12 maanden in de fles.
Drinken bij
Mooie wijn bij gerechten met paddenstoelen en truffel maar ook bij gegrilde vleesgerechten. Eenmaal gerijpt ook heel fraai buiten de maaltijd om.Proefnotitie
Fraaie en kenmerkende, lichtrood gekleurde Brunello met geuren van vers rood fruit en tonen van de eikenhoutrijping. De smaak zet vol en fris in met rijpe tannine. De finale is minutenlang en aromatisch sterk.Houdbaarheid
Na decanteren ook jong al toegankelijk. Optimaal van smaak tussen 5 en 10 jaar na de oogst.Onderscheidingen
- Falstaff | Othmar Kiem & Simon Staffler - maart 2024| 96/100 punten | Persistent and balanced
- JancisRobinson.com | Walter Speller - november 2023: 17++/20 punten | This shows lots of promise
- Perswijn - juli 2023: Derde plaats in de Brunello di Montalcino proeverij | 17.5/20 punten | Excellent
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.