Brama Sciaccarellu Corse – Clos Venturi
- Geurt heerlijk naar rood fruit, peper en toast
- Van de lokale sciaccarelludruif
- Heerlijk zo of bij verfijnde gerechten
Originele rode wijn met subtiele aroma’s van bosaardbei, aalbes, peper en toast. De smaak is lichtvoetig en verfijnd met rood fruit, ragfijne tannine en een opwekkende frisheid. De elegante finale is heel puur met een lichte houttoets. Fraai bij carpaccio, coq au vin, steak tartare of zachte, jonge kazen.
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Wijnspijssuggestie
Originele rode wijn met veel finesse om zo van te genieten. Fraai bij carpaccio, coq au vin, steak tartare of zachte, jonge kazen.Extra informatie
Er is eigenlijk geen wijn in ons assortiment waarmee we deze opvallende, pure en verfijnde rode Corsicaan kunnen vergelijken. Niet zo gek, want de Brama Sciaccarellu is gemaakt van het onbekende inheemse Corsicaanse druivenras sciaccarellu, aangeplant in een wel heel bijzondere wijngaard.Clos Venturi is het tweede domein van de Corsicaanse wijnmaker Manu Venturi, die ook Domaine Vico runt. De wijngaard telt zo’n 28 hectaren en ligt op ongeveer 400 meter hoogte op een zandstenen heuvel. Rondom is Clos Venturi omringd door bergtoppen tot wel 2000 meter hoogte, wat voor een uniek microklimaat zorgt met continentale frisheid en mediterrane warmte.
Hier heeft Manu diverse oude Corsicaanse druivenrassen aangeplant staan, waaronder sciaccarellu. Deze druif is dezelfde als de Toscaanse Mammolo en geeft lichtgekleurde rode wijnen en rosés met florale en fruitige aroma’s. Om de bijzondere omgeving zoveel mogelijk intact te houden en te beschermen, bewerkt Manu Clos Venturi al jaren op biodynamische wijze.
Eenmaal mooi rijp plukt Manu de druiven met de hand en ontsteelt ze in de kelder. De vergisting vindt plaats met behulp van natuurlijke, op de druif aanwezige gisten in foeders en barriques. Na de vergisting rijpt de wijn nog veertien tot achttien maanden in foeders.
En dat levert dus een unieke wijn op. De neus is geraffineerd, met tonen van rood fruit, peper en toast, de smaak is puur, fris en verfijnd, de houtinvloed subtiel. Een prachtig glas, zeer aanbevolen! En Brama? Dat betekent zoveel als 'zucht', verwijzend naar de wind die altijd voelbaar is op het eiland.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.