per fles
40,90
40,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Bouchard Père & Fils Pommard

Bekende rode Bourgogne uit de Côte de Beaune. De wijn heeft rood fruit aroma’s en een stevige volle smaak met lichte houttonen door de lagering op Frans eiken vaten. Past goed bij wild, rood vlees en gestoofd rood vlees in saus.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In Pommard, Côte de Beaune en Côte d'Or, waar de bodem bestaat uit klei met enig ijzerbezinksel.

Wijnkaartbeschrijving

Bekende rode Bourgogne uit de Côte de Beaune. De wijn heeft rood fruit aroma's en een stevige volle smaak met lichte houttonen.

Wijnspijssuggestie

Pommard is goed gezelschap van wild, rood vlees en gestoofd rood vlees in saus.

Extra informatie

Pommard ligt even ten zuidwesten van de stad Beaune. Het is de meest bekende gemeente voor rode Bourgogne in dit district. Dit komt enerzijds doordat hier veel wijngaarden zijn (337ha) en dus ook de productie hoog is. De wijngaarden van Pommard waren ooit eigendom van gegoede families en religieuze ordes. Na de Revolutie werden de bezittingen van de ker en de de religieuzen onteigend en begon de versnippering van de wijngaarden als gevolg van het heersende erfrecht. De bodem is hier klei en kalkhoudend en door ijzersporen hier en daar, rood van tint. Bouchard Père & Fils heeft verspreid over vier percelen ten zuiden van het Château de Pommard 1,66 ha in eigendom. Daarnaast wordt een deel toegevoegd van de opbrengst wijngaarden en wijnboeren in Pommard waarmee Bouchard nauw samenwerkt. Pommard heeft rood fruit aroma's en een stevige volle smaak met lichte houttonen door de lagering op Frans eiken vaten gedurende 8 tot 14 maanden, waarvan 20 tot 40% nieuw eiken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Père & Fils Pommard” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *