per fles
17,30
16,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Bouchard Père & Fils Hautes-Côtes de Beaune

 

Hautes-Côtes de Beaune is de appellatie voor het wijngebied dat ligt op de heuvels ten westen van de beroemde Côte de Beaune. In de Hautes-Côtes worden eerlijke wijnen gemaakt van een goed niveau. De wijn heeft aroma’s van zwarte bessen en lichte terroir tonen. De smaak is fruitig en levendig met een goede structuur.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op de hellingen rond de dorpjes Mavilly, Mandelot en Meloisey. De bodem bestaat uit klei en kalksteen.

Wijnkaartbeschrijving

De wijn heeft aroma's van zwarte bessen en lichte terroir tonen. De smaak is fruitig en levendig met een goede structuur.

Wijnspijssuggestie

Goede combinatie met paté, varkensvlees en kipgerechten met een saus.

Extra informatie

Het huis Bouchard Père & Fils bestaat sinds 1731 en heeft in de Bourgogne een grote reputatie. Zij zijn eigenaar van 130 ha wijngaard in de Côte d'Or waarvan 12 ha Grands Crus en 74 ha Premier Crus. Hiermee is Bouchard Père & Fils de grootste wijngaardbezitter in het hart van de Bourgogne. De Hautes-Côtes de Beaune is een wijnbouwgebied met een oppervlakte van 634 ha, het ligt op de heuvels ten westen van de Côte de Beaune. Er zijn in Hautes-Côtes de Beaune geen individuele dorpen die een eigen AC hebben, zoals je dat in de Côte de Beaune wel ziet: de enige AC is dus Hautes-Côtes de Beaune. De bodem bestaat er uit klei en kalksteen. De druif voor rode wijn is ook hier de pinot noir. Bouchard Père & Fils werkt in het Hautes-Côtes de Beaune gebied met wijnboeren samen die dezelfde kwaliteitscriteria hanteren. Bouchard stelt al zijn expertise aan hen beschikbaar om te bereiken dat de door de wijnboeren aangeboden most en jonge wijn voldoet aan de hoge kwaliteitsnorm die verwacht wordt. Nadat de vinificatie voltooid is in de kelder van St. Vincent van Bouchard krijgt de wijn zes maanden lagering: 25% ondergaat dit in Franse eiken vaten, de rest lagert in roestvrijstalen vaten. De wijn heeft aroma's van zwarte bessen en lichte terroir tonen. De smaak is fruitig en levendig met een goede structuur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Père & Fils Hautes-Côtes de Beaune” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *