per fles
42,15
41,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Bouchard Père & Fils Gevrey-Chambertin

Uit dit dorp komen uitsluitend rode wijnen, gulle rijke Bourgognes. De bodem is er bijzonder van samenstelling, wat kracht en complexiteit van de wijn verklaart. De wijn is granaatrood en heeft aroma’s van jammy rood fruit, lichte kruidigheid en iets dat doet denken aan leer. De smaak is harmonieus, rijk en complex.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Gevrey-Chambertin is het noordelijkst gelegen wijndorp in de Côte de Nuits. De bodem waar deze Gevrey-Chambertin vandaan komt, bestaat uit kalkachtige klei met mergel. In de bodem zijn verder sporen

Wijnkaartbeschrijving

De wijn is granaatrood en heeft aroma's van jammy rood fruit, lichte kruidigheid en iets dat doet denken aan leer. De smaak is harmonieus, rijk en complex.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk met wild en rood vlees, maar ook bij geroosterde varkensrib.

Extra informatie

Gevrey-Chambertin is het noordelijkst gelegen wijndorp in de Côte de Nuits. Net zoals bijvoorbeeld Chambolle-Musigny en Vosne-Romanée, heeft Gevrey-Chambertin aan zijn eigen naam (Gevrey) die van zijn beste en mythische Cru toegevoegd. Tot 1847 was de wettelijke appellation Gevrey. Sindsdien is hij gewijzigd in Gevrey-Chambertin. De naam Chambertin is afkomstig van een zekere Bertin, die ooit een stuk grond bezat: men noemde dat het "Champ de Bertin". Deze wijngaard kreeg in de overlevering de aanduiding Chambertin. Er kwam uitzonderlijke goede wijn vandaan. Tot op de dag van vandaag bezit Chambertin de Grand Cru status en faam. Toen in 1847 de naam van Chambertin werd toegevoegd aan de gemeentenaam Gevrey, had dat vanzelfsprekend ook effect op de overige wijnproducenten in het dorp. Het succes van de grote naam "Chambertin" straalde als het ware af op de andere wijnboeren. De bodem waar deze Gevrey-Chambertin vandaan komt bestaat uit kalkachtige klei met mergel: in de bodem zijn verder sporen van kalium, fosfor en ijzer. Bouchard Père & Fils maken deze wijn van de opbrengst van druiven die zij betrekken van wijnboeren waarmee zij nauw samenwerken. Na de vinificatie in de kelders van Bouchard wordt de jonge wijn 8 tot 14 maanden in Frans eiken vaten gerijpt, waarbij 20 à 40% nieuwe vaten worden gebruikt. De wijn is granaatrood en heeft aroma's van jammy rood fruit, lichte kruidigheid en iets dat doet denken aan leer. De smaak i harmonieus, rijk en complex.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Père & Fils Gevrey-Chambertin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *