per fles
16,50
15,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Bouchard Père & Fils Bourgogne Réserve Rouge

Fris, fruitig, niet zwaar maar met body. Bourgogne Rouge zoals hij hoort te zijn. In geur en smaak wisselen aardbei, bes, kers en subtiele kruidige tonen elkaar af. Florale aroma’s geven de toegankelijke, opwekkende wijn iets frivools en vrolijks. Multi-inzetbaar!

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat melkbestanddelen

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Voor de generieke wijnen, zoals deze appellation Bourgogne contrôlée, koopt bouchard druiven - in dit geval pinot noir - van wijnbouwers uit de streek met wie al jaren wordt samengewerkt. De naam B

Wijnkaartbeschrijving

Fris, rood-fruitig en op een verfijnde manier kruidig. Florale tonen geven de wijn iets frivools. Niet zwaar, wel vol. Sappige afdronk

Wijnspijssuggestie

Charcuterie (fijne vleeswaren), paté. Kip: coq au vin en allerlei gevogelte gerechten, salade met eendenborst. Vis: geroosterde zwaardvis.

Extra informatie

Bourgogne associëren sommigen met vol, veel en zwaar. Voor de keuken gaat dat soms op, maar voor de wijnen niet. Die zijn eerder fijn en delicaat. Zoals deze Bourgogne Rouge van 100% pinot noir. De helderrode wijn geurt naar rood fruit. In de smaak smelten fruitige en lichtkruidige aroma's samen. Fris, zeker niet zwaar maar met body. Bourgogne Rouge zoals hij hoort te zijn. Hij is afkomstig van Bouchard Père & Fils, één van de beroemdste namen in de streek. Bouchard begon in 1731 als handelshuis en kocht zo'n 50 jaar later zelf wijngaarden. Inmiddels bezit het huis 130 hectare waarvan 12 hectare Grand Cru- en 74 hectare Premier Cru-wijngaarden. Voor de zogenaamde generieke wijnen, zoals deze AC Bourgogne, koopt Bouchard druiven van wijnbouwers met wie al jaren wordt samengewerkt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Père & Fils Bourgogne Réserve Rouge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *