per fles
34,90
34,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Bouchard Père & Fils Beaune du Château Rouge, 1er Cru

Deze wijn is sedert 1907 een exclusiviteit van Domaine Bouchard Père & Fils. Hij wordt samengesteld uit Pinot Noir druiven van 17 1er Cru wijngaarden. De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd en uiteindelijk tot een harmonieuze wijn geassembleerd. In een fles Beaune du Château zitten druiven uit premier Crus zoals Les Grèves, Bressandes, Clos du Roi en Les Boucherottes. Het is een wijn met impressie van kersen in de geur en een zachte ronde smaak die goed nablijft.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat melkbestanddelen

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Alle percelen van de 17 1er Cru wijngaarden die gezamenlijk de Beaune du Château vormen, liggen ten westen van de stad Beaune. Ze liggen geconcentreerd in een gebied dat ongeveer 1 kilometer de heuv

Wijnkaartbeschrijving

Toonaangevende geklasseerde wijn van het Château de Beaune. Impressies van kersen in de geur en een zachte ronde smaak die goed nablijft.

Wijnspijssuggestie

Mooie combinatie met kalfsvlees, gevogelte en eend.

Extra informatie

Deze wijn is genoemd naar het Château de Beaune dat Bernard Bouchard in 1820 verwierf. Het Château is gelegen in het centrum van de stad Beaune. Dat Bouchard Père & Fils zijn basis in Beaune sedert meerdere generaties sterk heeft verstevigd, blijkt uit het feit dat zij hier bijna 50ha Premier Cru wijngaarden in eigendom hebben. Zij zijn hiermee de grootste eigenaar van Beaune Premier Cru. Een aantal van deze Premier Crus worden sinds jaar en dag individueel aangeboden zoals bijvoorbeeld het paradepaard: Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus, maar ook Clos de la Mousse, Teurons en Marconnets. De wijn uit 17 andere Premier Crus worden onder de naam Beaune du Château aangeboden. Domaine Bouchard Père & Fils begon hiermee in 1907 en tot op de dag van vandaag houden zij deze traditie in ere. Het gaat om percelen in 17 verschillende Premier Crus wijngaarden met een totaaloppervlak van ruim 26 ha. De bodem in de diverse wijngaarden bestaat uitmergel, kalk, klei en kiezelstenen. Na een handmatige pluk en strenge selectie van de druiven vindt de vinificatie van de individuele percelen plaats. Hierna volgt de assemblage en vervolgens rijpt de jonge wijn gedurende 10 tot 18 maanden op Frans eiken vaten, waarvan 60 tot 85% nieuwe vaten. Het bijzondere aan deze wijn is dat hij is samengesteld op basis van druiven uit 17 Premier Cru wijngaarden, elk met zijn specifieke terroir. Het is een wijn met impressies van kersen in de geur en een zachte rond smaak die goed nablijft.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Père & Fils Beaune du Château Rouge, 1er Cru” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *