Badsberg Red Muscadel
- Door expert Badsberg Wine Cellar in Breedekloof
- Gemaakt van laat geoogste muscat blanc à petits grains
- Perfect als digestief, bij chocoladetaart of blauwe kaas
Licht roodoranje gekleurde, versterkte muskaatwijn met een open geur van lychee, kirsch, sinaasappelschil, karamel en nootmuskaat. Volzoet en intens van smaak met jammy fruit, milde zuren en versmolten tannines. Zwoele, warme finale met nuances van honing en rozijnen. Perfect om als digestief te drinken, of in combinatie met fruitdesserts, oude Hollandse kaas en choco-karameltaart.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,5ltr
- Alcoholpercentage16%
- ProducentBadsberg
- Land van herkomstZuid-Afrika
- StreekWestern Cape
- HerkomstBreedekloof
- Serveer temperatuur12 - 14 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.
Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.
De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.
Extra informatie
Badsberg Red Muscadel
Badsberg Wine Cellar in de Zuid-Afrikaanse Breedekloofvallei is een expert in het maken van versterkte wijnen. De specialiteit van het huis is deze Red Muscadel.Red Muscadel is een bijzondere versterkte, zoete wijn gemaakt van de witte muskaatdruif (muscat blanc à petits grains om precies te zijn). De druiven worden dusdanig laat geoogst dat ze al deels ingedroogd zijn aan de stokken. Dit geeft niet alleen de wijn z’n karakteristieke honing-achtige smaak, maar zorgt er ook voor dat de schillen bruin kleuren.
Eenmaal geoogst worden de druiven gekneusd en volgt een zo lang mogelijke schilinweking, waardoor de wijn z’n tawny-achtige kleur krijgt. Kenmerkend voor deze versterkte wijn, is dat de brandy niet halverwege, maar helemaal in het begin van het vergistingsproces wordt toegevoegd. Hierdoor is de stijl uitgesproken zoet en geconcentreerd, met tonen van rozijnen en honing.
De Red Muscadel is dan ook een perfecte partner voor bij zoete desserts of pittige blauwe kaas. Drink ‘m goed gekoeld voor een optimale smaakbeleving.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.